Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Έρχονται προς κατάθεση στη Βουλή τα «μέτρα παροχών» εντός του Νοεμβρίου

   Αναμένεται εντός του Νοεμβρίου η κατάθεση στη Βουλή των εξαγγελθέντων εκείνων μέτρων του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ με τη συνταγματική αναθεώρηση να αποτελεί προτεραιότητα καθώς και κάποια ‘’ελαφρυντικά’’ μέτρα.

   Στο πλαίσιο της δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου της τάξης των 800 εκατομμυρίων για το 2019, θα υπάρξει η καταβολή πληρωμής των αναδρομικών σε ενστόλους, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς.

   Επιπλέον προβλέπεται η απομείωση του φόρου των επιχειρήσεων σε βάθος 4ετίας όπως επίσης και του ΕΝΦΙΑ.

   Επιπροσθέτως, αναμένεται και η κατάθεση νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους έως 25 ετών, όπως επίσης το επίδομα ενοικίου σε περίπου 300.000 δικαιούχους.

   Είναι προφανές ότι οι μαζικές παροχές που προβλέπεται να δοθούν από την κυβέρνηση γίνονται αφενός γιατί ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα πάρει πανηγυρικό τόνο, ως ο «πρώτος μεταμνημονιακός» με τα μέτρα να είναι ψηφισμένα και φυσικά για λόγους εκλογικών σκοπιμοτήτων από την άποψη ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει η ‘’ψαλίδα’’ της διαφοράς εκλογικού ποσοστού σε σχέση με τη ΝΔ.

   Άλλωστε θα πρέπει η κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη και με τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών γεγονός που εντείνει την ανάγκη των παροχών και τη λήψη των εν λόγω μέτρων για την άμβλυνση των αντιδράσεων σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή