Ελλάδα

​Ετοιμάζονται νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια

18 Nov 2018
​Ετοιμάζονται νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια

Νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια στη Μυτιλήνη ετοιμάζει

   Νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια στη Μυτιλήνη ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανέφερε ο υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

   Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, αυτό «δεν είναι δέσμευση, είναι κάτι που προχωράει». Επίσης, τόνισε ότι στη Μόρια δόθηκαν όλες οι αποζημιώσεις του πρώτου κύκλου και «θα αρχίσουμε τη διαδικασία για τις αποζημιώσεις του δεύτερου κύκλου, το ίδιο και για το Χαλκειός στη Χίο».

   Επίσης, το υπουργείο έχει μεταφέρει από τις αρχές του χρόνου 24.000 άτομα από τα νησιά προς την ενδοχώρα και 2.500 από αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα και συγχρόνως βελτιώνει την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις σε σχέση με την Ευρώπη για το θέμα του προσφυγικού. «Προωθούμε την ιδέα ότι πρέπει να υπάρξει το Δουβλίνο 4, ωστόσο δύο χρόνια συζητάμε το Δουβλίνο 4 και επειδή κάποιες χώρες δεν συμφωνούν, δεν γίνεται», εξήγησε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ζητάει οι χώρες που συμφωνούν στην κοινή ευθύνη να προχωρήσουν μαζί.

admins
Author: admins



Τελευταίες Ειδήσεις
Μπισκότα Βιολάντα
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.