Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ετοιμάζονται νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια

   Νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια στη Μυτιλήνη ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανέφερε ο υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

   Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, αυτό «δεν είναι δέσμευση, είναι κάτι που προχωράει». Επίσης, τόνισε ότι στη Μόρια δόθηκαν όλες οι αποζημιώσεις του πρώτου κύκλου και «θα αρχίσουμε τη διαδικασία για τις αποζημιώσεις του δεύτερου κύκλου, το ίδιο και για το Χαλκειός στη Χίο».

   Επίσης, το υπουργείο έχει μεταφέρει από τις αρχές του χρόνου 24.000 άτομα από τα νησιά προς την ενδοχώρα και 2.500 από αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα και συγχρόνως βελτιώνει την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις σε σχέση με την Ευρώπη για το θέμα του προσφυγικού. «Προωθούμε την ιδέα ότι πρέπει να υπάρξει το Δουβλίνο 4, ωστόσο δύο χρόνια συζητάμε το Δουβλίνο 4 και επειδή κάποιες χώρες δεν συμφωνούν, δεν γίνεται», εξήγησε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ζητάει οι χώρες που συμφωνούν στην κοινή ευθύνη να προχωρήσουν μαζί.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή