Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ευροεκλογές 2019: Μάχη για την εκπροσώπηση της Κεντροαριστεράς

   Υπό το πλαίσιο των ευρωεκλογών, υπάρχει η πάγια πεποίθηση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή συγκλίσεων και ειδικότερα ο προσεταιρισμός του σοσιαλδημοκρατικού χώρου πράγμα το οποίο θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην εκδήλωση φαινομένων όπως είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς.

   Έπειτα, ο κ. Τσίπρας θέλοντας να εκθέσει σε ευρωπαΪκό επίπεδο τη Φώφη Γεννηματά, πρόκειται να αναδείξει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ΚΙΝΑΛ και άλλων σοσιαλδημοκρατικών παρατάξεων  όσον αφορά την ανάγκη συγκλίσεων.

   Άλλωστε, θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους τα δυο κόμματα όσον αφορά το ποιος θα έχει την ευθύνη εκπροσώπησης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα με αφορμή το συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στη Λισσαβώνα, όπου θα είναι ομιλήτρια η Φώφη Γεννηματά.

 Υπό αυτό το πρίσμα, το Μαξίμου επιδόθηκε σε μια διαδικασία «αδειάσματος» της Φώφης Γεννηματά με την έμμεση ανακοίνωση υποψήφιων ευρωβουλευτών που προέρχονται από τον κεντροαριστερό χώρο θεωρώντας ότι είναι ευκολότερο να προσελκύσουν τους ευρωπαΪκούς σοσιαλδημοκρατικούς θύλακες.

   Παραμένει πάντως σταθερή η άποψη ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν προοδευτικές συγκλίσεις με ό,τι προεκτάσεις  μπορεί να έχει αυτό προς την κατεύθυνση της μάχης για επικράτηση.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή