Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ευρωπαϊκού επιπέδου «άδειασμα» Τσίπρα σε Μητσοτάκη

   Στην ευρωπαϊκή αρένα μετατίθεται η κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του Κ. Μητσοτάκη, στα πλαίσια της συμμετοχής του πρώτου στις εργασίες του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου.

   Στόχος του κ. Τσίπρα είναι εκθέσει τον κ Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αφορμή τα όσα είπε ο δεύτερος περί παροχής των συντάξεων με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

   Όσον αφορά αυτές τις δηλώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε πως υπονοείται από τον κ. Μητσοτάκη ότι έγινε συνδιαλλαγή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ηγεσίας της Ε.Ε. καθώς και των ΗΠΑ οι οποίες υποστηρίζουν την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

   Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται η προσπάθεια από τον κ. Τσίπρα να «αδειάσει» τον κ. Μητσοτάκη και να φθείρει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία καθώς και με την ευρωπαΪκή ηγεσία, καταδεικνύοντας την αναξιότητα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και ενισχύοντας παράλληλα τη δική του εικόνα ως αυτού που καταφέρνει και διεκπεραιώνει τα σημαντικά ζητήματα γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και «ανεβάζει» ουσιαστικά τη χώρα στο διεθνές γίγνεσθαι.

   Τέλος, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η άποψη περί ξεπουλήματος της Μακεδονίας είναι ίδια με εκείνη της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για ιδεολογική ταύτιση και αναφορά της ΝΔ σε ακροδεξιούς θύλακες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή