Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εξαιρετικές συμμετοχές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων, στις 4/12/2018.

Οι μαθητές πήραν μέρος με τρεις πρωτότυπες εργασίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της τεχνολογίας και ήταν οι ακόλουθες:

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΦΥΤΩΝ

Οι μαθητές έκαναν  μια κατασκευή Arduinoγια αυτόματο πότισμα φυτών. Με τη βοήθεια υγρασιόμετρου γίνεται η μέτρηση της υγρασίας του εδάφους και ανοίγει η αντλία νερού όταν είναι απαραίτητο. Η κατασκευή αυτή μπορεί να βοηθήσει στο αποτελεσματικό πότισμα των φυτών χωρίς να γίνεται άσκοπη σπατάλη νερού.

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΕΝΤΑΣ

Η 2η εργασία ήταν υλοποίηση αυτόματης τέντας, επίσης με Arduino. Η ιδέα ήταν η τέντα να μπορεί να κλείνει μόνη της όταν φυσάει άνεμος μεγάλης έντασης και να επανέρχεται όταν ο άνεμος κοπάζει. Για το σκοπό αυτό έγινε και κατασκευή ανεμόμετρου. Το Arduino διαβάζει την ένταση του ανέμου από το ανεμόμετρο και δίνει την κατάλληλη εντολή στον κινητήρα που ανοιγοκλείνει την τέντα.

ΑΓΩΝΑΣ SUMO ΜΕ ΡΟΜΠΟΤ

Η 3η εργασία ήταν μια κατασκευή Legoπου αποτελούνταν από δύο ρομπότ Sumo. Στόχος τους ήταν η παραμονή στην πίστα και η απώθηση του αντιπάλου εκτός αυτής.

Συντονιστές εκπαιδευτικοί στις παραπάνω εργασίες των μαθητών ήταν οι καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου κ. Γίδας Γεώργιος και κ. Μαντζάνας Ευάγγελος.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή