Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αφιέρωμα στον Βασίλη Βασιλικό από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Αποχαιρετά τον σπουδαίο συγγραφέα του βιβλίου σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα

 

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό με ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του που μας άφησε παρακαταθήκη.

Κοσμοπολίτης, με κοινωνική συνείδηση και ενεργό δράση στην πολιτική ζωή του τόπου, έγραψε μυθιστορήματα στα οποία καθρεφτίστηκε η μεταπολεμική ελληνική περιπέτεια. Το έργο του έτυχε και διεθνούς αναγνώρισης μέσα από το μυθιστόρημά του «Ζ», το οποίο μετατράπηκε, μετά τη μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, σε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της UNESCO, είναι ένας από τους 10 πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς, με τα βιβλία του να έχουν εκδοθεί σε 33 γλώσσες ανά τον κόσμο, καθώς και στη γραφή Μπράιγ. Στο πλούσιο και πολυποίκιλο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται: μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, θεατρικά έργα και ποίηση, ενώ υπήρξε επίσης μεταφραστής σημαντικών συγγραφέων.

Προσκαλούμε όλους να δανειστούν τους τίτλους που υπάρχουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης και να συναντηθούμε σε μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. με σκοπό να τιμήσουμε τον σπουδαίο άνθρωπο και συγγραφέα που άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στο χώρο των γραμμάτων.

 

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή