Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άφησαν εκτός των σχολικών γευμάτων μαθητές σε πληγείσες περιοχές των Τρικάλων

Παρά το αίτημα κατοίκων και δημοτικών αρχών, το Υπουργείο Παιδείας δεν διεύρυνε τον αριθμό των σχολείων

Μπορεί να μετράμε πλέον πάνω από μήνα όσον αφορά τις καταστροφικές πλημμύρες που άφησαν άστεγες πολλές οικογένειες, όμως για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων φαίνεται ότι ο χρόνος αυτός δεν ήταν αρκετός για να προσαρμόσει τη λίστα των σχολείων στον νομό Τρικάλων τα οποία θα λαμβάνουν σχολικά γεύματα.
Αυτό συμπεραίνει κανείς, βλέποντας το αντίστοιχο ΦΕΚ βάσει του οποίου θα ξεκινήσει η διανομή από την Τετάρτη 11 Οκτώβρη.
Τις προηγούμενες μέρες, όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι τοπικοί φορείς, δήμοι και κάτοικοι, επισήμαναν ότι θα πρέπει το μέτρο στήριξης μέσω σχολικών γευμάτων να διευρυνθεί σε όλα τα σχολεία των περιοχών που επλήγησαν όπως τα Μεγάλα Καλύβια, Φαρκαδόνα κα.
Πολλές οικογένειες βρίσκονται ακόμη φιλοξενούμενες ενώ αρκετές είναι αυτές που έχουν επιστρέψει μεν στα σπίτια τους χωρίς όμως ακόμη να μπορούν να μαγειρέψουν λόγω έλλειψης οικοσκευών. Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για οικονομικά διαλυμένα νοικοκυριά αφού μαζί με το σπιτικό τους έχασαν και τις επιχειρήσεις, τα χωράφια τους κοκ.
Το υπουργείο ωστόσο, με βάση το ΦΕΚ τουλάχιστον που έχει εκδώσει σχετικά με το μέτρο, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια πρόσθετη παρέμβαση ακόμη και αν χρειάζεται η ένταξη συνολικά των σχολείων της Θεσσαλίας σε μια αντίστοιχη μέριμνα.
Να σημειωθεί ότι ήδη η ζήτηση ήταν αρκετά μεγάλη με τα γεύματα που θα δίνονται καθημερινά να ανέρχονται στα 1219 σε 20 σχολεία της περιοχής τα οποία είναι τα εξής:

9ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
11ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
13ο Δ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
14ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
16ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
17ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
18ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
20ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
22ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
24ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
25ο Δ.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δ.Σ ΒΑΛΤΙΝΟΥ
Δ.Σ ΓΛΙΝΟΥΣ
Δ.Σ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ
Δ.Σ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
Δ.Σ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
Δ.Σ ΜΕΓΑΡΧΗΣ
Δ.Σ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ
Δ.Σ ΡΑΞΑΣ
Δ.Σ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή