Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Φωτογραφικός» διαγωνισμός στον Δήμο Σοφάδων!

Ερωτηματικών και σκιών γέννησε πρόσφατη διακήρυξη του Δ. Σοφάδων για την προμήθεια λαμπτήρων LED (και όχι «έργο» όπως διατυμπάνιζε μέχρι τώρα η δημοτική αρχή)  προϋπολογισμού 1,5 εκ. περίπου ευρώ. 
Η παράταξή μας είχε επισημάνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και καταγγείλει δημόσια μέσω των ΜΜΕ ότι η σχετική μελέτη του έργου (που τελικά έγινε προμήθεια) είναι πιστό αντίγραφο της σχετικής μελέτης του Δ. Θάσου αφού ούτε το όνομα του Δήμου δεν αλλάχτηκε από το εξώφυλλο.  Έξι μήνες μετά ήρθε η διακήρυξη για να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς μας.
Πρόκειται για μια διακήρυξη η οποία είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο άλλων διακηρύξεων που προηγήθηκαν πρόσφατα και οδήγησαν σε οικτρά αποτελέσματα:
1. Στο Δ. Θάσου ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) μετά από ένσταση
2. Στο Δ. Αλεξανδρούπολης υπέβαλλαν προσφορά μόνο δύο εταιρείες και ανάδοχος ανακηρύχτηκε η εταιρεία DASTERI SYSTEMS AE με ποσοστό έκπτωσης 8%.
3. Στο Δ. Θερμαϊκού αξιολογήθηκε μόνο μία προσφορά, της εταιρείας DASTERI SYSTEMS AE, η οποία ήταν και ο ανάδοχος της προμήθειας με ποσοστό έκπτωσης 9%.
4. Στο Δ. Μαλεβιζίου (το έτος 2015) αξιολογήθηκε μόνο μία προσφορά της εταιρείας DASTERI SYSTEMS AE, η οποία ήταν και ο ανάδοχος της προμήθειας με ποσοστό έκπτωσης 13%.
Οι όροι της διακήρυξης είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό περιοριστικές και λεπτομερείς έτσι ώστε να δημιουργούνται αδικαιολόγητα εμπόδια. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η συμμετοχή στο διαγωνισμό και επί της ουσίας  εκμηδενίζεται ο ανταγωνισμός όπως παρατηρήθηκε σ  όλους αυτούς τους διαγωνισμούς που προηγήθηκαν. Συμπεραίνεται λοιπόν ότι ανάλογη θα είναι και η διαγωνιστική εξέλιξη στο Δ. Σοφάδων.
Η ανησυχία μας αυτή ενισχύθηκε όταν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), για όλα αυτά πήρε θέση πριν λίγες ημέρες και έχει ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία προς αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες καταγγέλλοντας το Δ. Σοφάδων για «φωτογραφικό διαγωνισμό»!!!
Η παράταξή μας ασκώντας τα καθήκοντα που της ανέθεσαν οι δημότες εναντιώθηκε απ’ την πρώτη στιγμή στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής καθώς πιστεύουμε ότι οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής δεν εξυπηρετούν την κοινωνική ανταποδοτικότητα του έργου. Η δημοτική αρχή έκανε τα πάντα για να πάρει το πολυπόθητο δάνειο.  Δεν κάνει τίποτα όμως για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες συνθήκες που θα καταστήσουν το διαγωνισμό ελκυστικό για τις μεγάλες και σοβαρές εταιρείες του χώρου αυξάνοντας τον ανταγωνισμό και συνεπώς και τα οφέλη για την κοινωνία μας.
 
Γι αυτό και η παράταξή μας φρόντισε ήδη να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Πολιτειακούς φορείς και όργανα καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Τέως Δήμαρχος Σοφάδων
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Σοφάδων
Μέλος ΔΣ ΠΕΔ Θεσσαλίας
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή