Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αφρικανική σκόνη ως την Παρασκευή και 40 βαθμοί το Σάββατο!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και θα το ζήσουμε στο πετσί μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο καιρός μόνο Μάϊο δεν θα θυμίζει με αφρικανική σκόνη και 40αρια το σαββατοκύριακο.

Ο καιρός αλλάζει και το καλοκαίρι βιάζεται να έρθει στην χώρα μας. Στα μισά του μήνα Μάη θα δούμε θερμοκρασίες Ιουλίου σε πολλές περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου! Θα προηγηθεί, σύμφωνα με το meteo.gr κύμα Αφρικανικής σκόνης που θα μας ταλαιπωρήσει έως και την Παρασκευή 15/05!

Ευνοϊκές συνθήκες για την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Νοτιοδυτικό ρεύμα στην μέση τροπόσφαιρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη με αποτέλεσμά την αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης και την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. Η στροφή των επιφανειακών ανέμων σε βόρειους κατά το μέσο της εβδομάδας, θα προκαλέσει μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 13/05. Παράλληλα, τόσο η παρουσία σκόνης όσο και οι τοπικοί άνεμοι θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης που αναμένεται στην ατμόσφαιρα της χώρας μας από το πρωί της Δευτέρας 11/05 έως και το βράδυ της Παρασκευής 15/05.

NEWSIT

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή