Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Φυλάκιση 6 ετών σε συντηρητή και ιδιοκτήτη λούναπαρκ για τον θάνατο 13χρονου

Ποινή φυλάκισης 6 ετών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούναπαρκ στο Ελληνικό, όπου στις 27 Απριλίου 2014 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι, με την 11χρονη αδερφή του να τραυματίζεται σοβαρά.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας τους δυο κατηγορουμένους ένοχους χωρίς ελαφρυντικά, αλλά μετατρέποντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια. Ακόμη, ένοχος κρίθηκε άλλος ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών, με αναστολή.

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπάλληλοι του πάρκου, με τον εισαγγελικό λειτουργό να επισημαίνει κατά την αγόρευσή του το γεγονόςότι υπήρξε αμέλεια των υπευθύνων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα για τη λειτουργία του λούναπαρκ, τονίζοντας:

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή