Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγανάκτηση του Θανάση Λιούτα για την αδικία σε βάρος των Τρικαλινών αγροτών

Μένουν εκτός οι Τρικαλινοί αγρότες από την εφαρμογή του μέτρου για την μείωση της νιτρορύπανσης.

Την άμεση αντίδραση του Θανάση  Λιούτα, προκάλεσε ο προκλητικός αποκλεισμός των Τρικαλινών αγροτών από την εφαρμογή του μέτρου για την μείωση της νιτρορύπανσης, ο οποίος εκφράζει την απορία για τον αποκλεισμό αυτό από την στιγμή που οι αγρότες των γειτονικών Νομών Καρδίτσας και Λάρισας έχουν ενταχθεί σε αυτό.

«Το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης για περισσότερο από μια 15ετια, εκτός από την μείζονος σημασίας προστασία των εδαφών και των υπόγειων υδάτων, προσέφερε  επιπλέον έστω και ένα  μικρό εισόδημα στους Τρικαλινούς αγρότες που είχαν ενταχθεί σε αυτό.

Ο αιφνιδιαστικός και  άνευ λογικής αποκλεισμός των αγροτών του Νομού μας, είναι μια προφανώς κατάφωρη αδικία  για τους αγρότες που υπολόγιζαν και σχεδίαζαν με τα χρήματα αυτά να μειώσουν την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση του Νόμου μας από νιτρικά, εξασφαλίζοντας παράλληλα και ένα μικρό εισόδημα.

Τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να διευρύνονται έτσι ώστε οι αγρότες μέσω αυτών, να αποκτούν περιβαλλοντολογική συνείδηση. Πρέπει λοιπόν να αναθεωρηθεί η Υπουργική απόφαση», δηλώνει ο κ. Λιούτας, ζητώντας «να μην αποκλειστεί ο Νομός Τρικάλων, την ώρα που γειτονικοί του Νομοί θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πόρους από το πρόγραμμα».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή