Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγανακτισμένοι οι Τρικαλινοί αστυνομικοί

Μόνιμη λύση στα ζητήματα της διαχείρισης των αστυνομικών δυνάμεων και των αιφνιδιαστικών μετακινήσεων του προσωπικού σε όλα τα μήκη και πλάτη χώρας, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr το μεσημέρι της Παρασκευής κατέφθασε στα Τρίκαλα η διμοιρία με 15 περίπου αστυνομικούς που είχαν πάρει φύλλο πορείας την προηγούμενη εβδομάδα για Αθήνα, προκειμένου να συμμετέχουν στα μέτρα τάξης στον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός αλλά και στις συγκεντρώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Ένωση, υποδεχόμενη τους συναδέλφου της προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσες λύσεις στα προβλήτα που προκύπτουν από τις συνεχείς μετακινήσεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΥΤ Γιάννης Αναγνώστου «η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία καθώς και τον προβληματισμό, για τις συνεχείς μετακινήσεις της Διμοιρίας Υποστήριξης Τρικάλων προκειμένου αυτή να καλύπτει υπηρεσιακές ανάγκες σε άλλους Νομούς».

Όπως εξήγησε ο ίδιος «Μετακινήσεις που γίνονται με σκοπό να ληφθούν μέτρα τάξης σε γήπεδα ,λειτουργώντας ως υπάλληλοι ασφαλείας των ΠΑΕ και των παραγόντων τους την στιγμή μάλιστα που αυτές δεν διαθέτουν κάποιο αντίτιμο προς την ΕΛ.ΑΣ. όπως γίνεται άλλωστε ΝΟΜΙΜΑ με μικρότερης εμβέλειας συλλόγους που διοργανώνουν π.χ. ποδηλατικούς αγώνες.

Μετακινήσεις που πραγματοποιούνται όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές με ένα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για αυτή την χρήση υπηρεσιακό λεωφορείο το οποίο είναι απλά ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Μετακινήσεις που για το τρέχον έτος και μέχρι σήμερα έχουν στερήσει από τους συναδέλφους μας 60 μέρες από τις οικογένειές τους.

Μετακινήσεις που δεν επιτρέπουν την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

Μετακινήσεις που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ -καύσιμα, διανυκτερεύσεις, εκτός έδρας αμοιβή αστυνομικών- και για τις οποίες αναρωτιόμαστε αν έγινε ποτέ απολογισμός.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων,

-να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ άμεσα το λεωφορείο της Δ.Υ. Τρικάλων

-να αξιολογείται η οποιαδήποτε μετακίνηση

-να συσταθεί μόνιμη Διμοιρία στην Δ.Α. Τρικάλων».

Ο κ. Αναγνώστου καταλήγοντας επεσήμανε πως «ως Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων έχουμε καλύψει αρκετές φορές την αδιαφορία των αρμοδίων εξοπλίζοντας τους συναδέλφους που στελεχώνουν την Διμοιρία ακόμη και με κράνη.

Το επάγγελμά μας είναι ούτως ή άλλως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ας μην παίζουμε με τις ζωές των συναδέλφων και κατά τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή