Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Γιώργος Χατζηπαύλου – Το «Τάιμινγκ» της καθημερινότητας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου είχε το trikalanews.gr , με αφορμή την εμφάνισή του στο Ανδρομέδα μουσικό στέκι την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου. Ο γνωστός κωμικός μίλησε για τοstandupcomedyστην Ελλάδα και την τύχη του να βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» όταν αυτό άρχισε να εξαπλώνεται στην χώρα μας.

Ο κ. Χατζηπαύλου ξεκίνησε να εργάζεται ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες, μόλις στα 18 του χρόνια, συνεχίζοντας για μία 10ετια. Μέσα σε αυτή την περίοδο ξεκίνησε να γράφει χιουμοριστικά κείμενα, τα οποία όμως παρουσίαζε σε έναν αυστηρά κλειστό κύκλο ατόμων. Αφορμή για την αγάπη του με το stand-upcomedy φαίνεται να είναι μία παράσταση Νύχτες Κωμωδίας, την οποία παρακολούθησε στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης. Έτσι, το 2001, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την κωμωδία, παρουσιάζοντας το υλικό του δημόσια, για πρώτη φορά.

Κάπου εκεί είναι και η αρχή ενός κύματος που έφερε αυτή την μορφή τέχνης, τοstand-upcomedy, στο ελληνικό προσκήνιο. Μετά την αρχική επιτυχία του στον χώρο, ο Γιώργος Χατζηπαύλου ξεκινά μία πολύχρονη συνεργασία με τον Σϊλα Σεραφείμ, η οποία από το θέατρο πέρασε στην τηλεόραση με τις εκπομπές «Σκερτσάκια» και «Σφηνάκια» στις οποίες το κωμικό δίδυμο εκτός από τον ρόλο των ηθοποιών, είχαν και την επιμέλεια των κειμένων. 

Παρόλες τις πρωτιές που έχει στον χώρο, ο ίδιος υπογραμμίζει την σημασία της δουλειάς όσων υπήρχαν στον χώρο πριν από εκείνον. «Δεν είμαι εγώ ο λόγος που ήρθε στο προσκήνιο το standup» τονίζει. «Υπήρχε ήδη έτοιμη σκηνή όταν εγώ ξεκίνησα». Ερωτώμενος για την διαφορά μεταξύ μιας παράστασης standupκαι ενός σκετς σόου δηλώνει ότι είναι άκρως αντίθετα, αφού «στην τηλεόραση δεν έχεις την άμεση επαφή με τον κόσμο». Ενώ σε ζωντανή παράσταση standup, ξέρεις πότε το υλικό σου δουλεύει και πότε όχι, μιας και «ο κόσμος είναι εκεί και στο δείχνει».

Ο Έλληνας κωμικός παρουσίασε προ δύο ημερών, στις 26 Φεβρουαρίου 2019, την νέα του ρουτίνα standupcomedy, με τίτλο «Τάιμινγκ» («Timing»), η περιοδεία της οποίας ξεκίνησε πριν 3 εβδομάδες, με παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η περιοδεία θα τρέξει τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, με εμφανίσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και την Κύπρο. Μέσα από αυτές τις εμφανίσεις, ο γνωστός κωμικός θα μας δείξει την προσωπική ματιά του, αφού όπως μας λέει «δεν είμαι φαν της καθημερινότητας όπως αυτή μας κοιτάζει, αλλά όπως την κοιτάζουμε εμείς.»

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή