Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Γαλλία

Εορτάσθηκε και φέτος με Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη σημασία της εορτής της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στα σημερινά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία. Τόνισε ιδιαιτέρως την ιστορική απονομή του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο ρόλο ανά τους αιώνας της μαρτυρικής Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. 

Ο Σεβασμιώτατος καυτηρίασε επίσης τον τρόπο με τον οποίο το Πατριαρχείο Μόσχας αντιμετώπισε την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας αλλά και τη στάση άλλων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίες λησμονούν τα όσα επωφελήθηκαν από την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως. 

Τόνισε δε, στο τέλος, την ανάγκη συσπείρωσης όλων των Ορθοδόξων, και ιδιαιτέρως στη Γαλλία, για κοινή μαρτυρία της Ορθοδοξίας στη χώρα.

Μεταξύ αυτών που εκκλησιάστηκαν ήταν και οι Πρέσβεις της Ελλάδος, Κύπρου και Ουκρανίας, καθώς και Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή