Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Γιορτή νίκης» στο Νοσοκομείο Τρικάλων με …Κωνσταντίνα Κούνεβα

«Χάλασαν» την …γιορτή η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 9 δικαζόμενους» και το …κόστος της εκδήλωσης.
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων, εκδήλωση που διοργάνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων, επιζητώντας να γιορτάσει το ότι –σύμφωνα με την ίδια- δεν υπάρχει πλέον εργολάβος καθαριότητας στο Νοσοκομείο.
«Σε μια εποχή που όλα ήταν αριθμοί και κατανάλωση, όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονταν σαν δουλοπάροικοι, η Κωνσταντίνα Κούνεβα έβαλε το στήθος της μπροστά, στήθηκε στις δικές της Θερμοπύλες …τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη. Και τα ρήματα λέγανε όχι στην αυθαιρεσία των εργολάβων οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Παρθένης και πρόσθεσε «Το Νοσοκομείο Τρικάλων, ήταν το 1ο που έδιωξε τους εργολάβους καθαριότητας και σήμερα κάλεσε την Κωνσταντίνα σε μια ‘’βραδιά γιορτής’’ για να τιμήσουμε μαζί τις καθαρίστριες του νοσοκομείου μας που υπέφεραν τόσα πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Ένα χρόνο μετά, η Διοίκηση του νοσοκομείου θυμίζει πως σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του το οφείλει στους πόρους που εξασφαλίστηκαν από το διώξιμο των εργολάβων».
Η παρουσία της Ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα, που παρά λίγο να πληρώσει με τη ζωή της τον αγώνα της κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον τομέα της καθαριότητας, αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή για τις καθαρίστριες αλλά και για όλους τους εργαζόμενους.
Η εκπρόσωπος των καθαριστριών Μαρία Τσέτσιλα, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους, τόνισε ότι η παρουσία της κα. Κούνεβα τις κάνει να νιώθουν πιο σίγουρες και πιο δυνατές.
Με την σειρά της, η Ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι «Έχω έρθει να στηρίξω τον αγώνα των καθαριστριών καθώς όλων των εργαζομένων που δεν έχουν μπει ακόμη στο δρόμο των ατομικών συμβάσεων και δεν έχουν προσπαθήσει να βγάλουν έξω τους μεσάζοντες που δημιουργούν έναν εργασιακό μεσαίωνα» και απευθυνόμενη στις καθαρίστριες είπε χαρακτηριστικά «κάντε το καλύτερο καθάρισμα… Καθαρίστε τους εργολάβους», ενώ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να μην διστάζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Την γιορτή …χάλασε η παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 9 δικαζόμενους» που βγήκε …φουλ Αριστερά στην διοργανώτρια της εκδήλωσης διοίκησης του Νοσοκομείου, με τον Γραμματέα του Συλλόγου ιδιωτικών Υπαλλήλων Στέργιο Παπαθεοδώρου να κάνει λόγο ουσιαστικά για μια διοίκηση του Νοσοκομείου από τα εργολαβικά στα …κομματικά συμφέροντα…
Την ώρα που πέρα της προφανώς παράνομης …αφισοκόλλησης που υπήρξε στην πόλη για την διαφήμιση της εκδήλωσης (θα δούμε αν αντέδρασε η Δημοτική Αρχή Τρικάλων), τις «μουρμούρες» για το ποιος πληρώνει την εκδήλωση, έλυσε η … «Διαύγεια» και απομένει να απαντήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων αν τα χρήματα για την εκδήλωση, είναι (και) από αυτά που κερδήθηκαν –όπως δήλωσε- ο κ. Παρθένης «από την εκδίωξη των εργολάβων».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εδέσματα και μουσικό πρόγραμμα, αλλά μάλλον τα …όργανα μόλις άρχισαν, καθώς πολλοί πολιτικοί χώροι –όλου του φάσματος- δεν είδαν με καλό μάτι την … «γιορτή νίκης», άλλοι την έχουν δει ως «προσωπική προβολή του κ. Παρθένη» και άλλοι –οι περισσότεροι- ως «κακής εμπνεύσεως κομματική φιέστα σε εποχές που δεν ΄΄σηκώνουν΄΄ τέτοιες δαπάνες»…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή