Αγκαλιασμένοι σε κοινό τάφο στην Κίνα, από την περίοδο 386 έως 534 π.Χ.

Δύο αρχαίους σκελετούς αγκαλιασμένους σε κοινό τάφο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη βόρειο Κίνα. Τα λείψανα πιθανότατα ανήκαν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα που έζησαν κατά την περίοδο του Βόρειου Γουέι (386 έως 534 π.Χ.), όπως αναφέρει η South China Morning Post.

Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά στο αγκαλιασμένο ζευγάρι στη διάρκεια ανασκαφών σε ένα νεκροταφείο με 600 τάφους που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια  κατασκευής της πόλης Ντατόνγκ, στην επαρχία Σάνξι.

Ο άνδρας έχει τυλιγμένα τα χέρια του στο σώμα της γυναίκας και εκείνη ακουμπά το κεφάλι της στον ώμο του.

«Το μήνυμα ήταν σαφές, ο άντρας και η γυναίκα ξαπλώσανε μαζί, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον για αιώνια αγάπη κατά τη μεταθανάτια ζωή», γράφει το International Journal of Osteoarchaeology. Είναι πιθανό να πέθαναν ταυτόχρονα από ασθένεια, εικάζουν οι αρχαιολόγοι. Ο άνδρας φέρει σημάδι από τραυματισμό στο δεξί του χέρι, ενώ η γυναίκα δεν έχει τραύματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αυτοκτόνησε μετά τον θάνατο του άντρα για να ταφεί δίπλα του. Η γυναίκα φορά ένα ασημένιο δαχτυλίδι στο αριστερό της χέρι -όχι μεγάλης αξίας, που δε συνδέεται απαραίτητα με ένα δαχτυλίδι δέσμευσης ή γάμου.

Η εικόνα της ταφής προσφέρει μια σπάνια εικόνα αγάπης και αφοσίωσης, και μετά θάνατον, όπως η εικόνα της διπλής αδιατάρακτης ταφής νεαρών ενηλίκων άνδρα και γυναίκας σε στάση εναγκαλισμού.

ΠΗΓΗ: naftemporiki©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή