Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγναντερό Καρδίτσας – Μια περιφερειακή κοινότητα ξεχασμένη από το Δήμο

Η κοινότητα Αγναντερού ανήκει στο δήμο Μουζακίου Καρδίτσας. Είναι μια κοινότητα 3.000 κατοίκων, εντελώς ξεχασμένη από τη δημοτική διοίκηση του κ. Στάθη Θεοφάνη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας των ΟΤΑ, οι κάτοικοι του Αγναντερού αισθάνονται πως δεν έχουν δήμαρχο για τον τόπο τους.

Επί τρεισήμισι χρόνια τώρα,  δεν έχουν δει ούτε ένα έργο στο χωριό τους και δεν ήταν πολλά και δαπανηρά αυτά που περίμεναν να γίνουν.

Τα βασικά τους ζητήματα ήταν η αποκατάσταση του κατεστραμμένου τάπητα του μοναδικού γηπέδου πέντε επί πέντε που έχουν στην περιοχή τους. Από την πολυκαιρία και τη χρήση είχε καταστραφεί ο χλοοτάπητας του γηπέδου και τον αποτελείωσαν οι πλημμύρες του 2021. Από τότε μέχρι και σήμερα, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που υποβλήθηκαν στο δήμο για αποκατάσταση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά μας, έπεσαν στο κενό.

Η μοναδική παιδική χαρά που υπάρχει στον τόπο μας, είναι κι αυτή κατεστραμμένη από τα χρόνια. Η δημοτική αρχή, τις πρώτες μέρες που ανέλαβε καθήκοντα, θέλησε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια και προχώρησε σε αποκατάσταση ορισμένων παιχνιδιών, με κάποια άλλα που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και δεν είχαν πιστοποίηση για χρήση από παιδιά. Κι αυτά ακόμη τα εγκατέστησε σε μια παιδική χαρά που δεν έχει περίφραξη για να ασφαλίζει τις ώρες που δεν πρέπει να λειτουργεί ώστε να μη χρησιμοποιείται από μεγαλύτερα άτομα που θα της προκαλούσαν καταστροφή, όπως κι έγινε.

Εδώ και χρόνια ζητάμε να αποσυρθεί το κουφάρι ενός περιπτέρου που στέκει ως φάντασμα στην κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Κανείς δεν συγκινείται να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για απομάκρυνση του περιπτέρου από την πλατεία, ώστε να ανοίξει ο χώρος.

Είναι ο μοναδικός δήμος που δεν έκανε χρήση του προγράμματος ΤΕΒΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για να ξεκινήσει τα σχολικά γεύματα στα ολοήμερα σχολεία του δήμου και μεταξύ αυτών και στην κοινότητά μας, λες και στο δήμο Μουζακίου δεν υπάρχουν οικογένειες που να αντιμετωπίζουν θέμα διαβίωσης. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα και αγγίζουν ανθρώπους με κοινωνικές ευαισθησίες.

Οι δρόμοι της πόλης έχουν να συντηρηθούν πολλά χρόνια τώρα. Για να ασχοληθεί όμως κάποιος με αυτούς, πρέπει να τους διαβεί πρώτα και να διαπιστώσει το πρόβλημα ο ίδιος ή οι συνεργάτες του. Μα ο δήμαρχος εδώ και τρία χρόνια έχει πάψει να πατάει το πόδι του στην περιοχή. Επειδή συχνά πυκνά ακούει τις διαμαρτυρίες από τους εκπροσώπους των κατοίκων της πόλης στα τοπικά συμβούλια, έχει αντιληφθεί πως είναι Persona non grata για την περιοχή και έχει πάψει να πατάει το πόδι του σε αυτήν.

Έλα όμως που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο κι εκεί παύουν οι εγωισμοί και οι αποκλεισμοί, γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο σκοπός είναι η επανεκλογή. Έτσι ο δήμαρχος τόλμησε να κάνει την εμφάνισή του μετά από τόσο καιρό, στην προχθεσινή μεγάλη εκδήλωση που διοργανώσαμε στην κοινότητά μας για την αναβίωση ενός παλιού τοπικού εθίμου, της γιορτής της τσιγαρίδας.

Άφησε στην άκρη ο δήμαρχος τον εγωισμό του και με περίσσιο θράσος έκανε την εμφάνισή του, να μας δείξει πως είναι δίπλα μας. Αλλά και συμβολικά να το δούμε, βρέθηκε δίπλα μας τη λάθος στιγμή. Τη στιγμή της μάσας. Σε ένα πανηγύρι που είχε φαγητό, ποτό, γλέντι και χορό. Εμείς τον θέλαμε δίπλα μας, πρώτα στα έργα κι ύστερα στο φαγοπότι. Εκείνος φρόντισε να προσπεράσει τις ευθύνες και να έρθει κατ’ ευθείαν να δρέψει δάφνες, αλλά γιατί; Μήπως γιατί όλο αυτό το διάστημα που είναι δήμαρχος έλαμψε δια της απουσίας του από τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών του Αγναντερού;

Μήπως γιατί έδειξε ότι αγνοούσε επιδεικτικά τις εκκλήσεις μας όλο αυτό το διάστημα για δυο χαμηλού κόστους έργα, αλλά μείζονος σημασίας για την ποιότητα της ζωής των παιδιών μας;

Ας μη τρέφει αυταπάτες, λοιπόν ο κ. Στάθης Θεοφάνους. Θα θερίσει ό,τι έσπειρε σ΄αυτό τον τόπο. Οι κάτοικοι του Αγνατερού και μνήμη έχουν και τοπική συνείδηση διαθέτουν και ο δήμαρχος Μουζακίου, πρέπει να είναι σίγουρος πως θα εισπράξει αυτό που του αξίζει από τους κατοίκους μιας περιοχής που έχουν συνειδητοποιήσει πως έχουν ένα δήμαρχο που κατώτερο των προσδοκιών τους.

Αθανάσιος Καραντάνας

Σύμβουλος Κοινότητας Αγναντερού

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή