Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άγνωστοι έδειραν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα

(φωτο αρχείου)
 
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας από αγνώστους κοντά στο γήπεδο της Καλαμάτας μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, καθοδόν προς το γήπεδο – και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του – δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν ενώ τόνισε πως ο φασισμός δεν θα περάσει.

   Ο βουλευτής νοσηλεύεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, «φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε από το νοσοκομείο».

   Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές για την επίθεση εναντίον του Πέτρου Κωνστνατινέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.
   Μαξίμου: Οι φασίστες θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης

«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο Πέτρος Κωσταντινέας

Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας.

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση πως «τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων κοντά στο γήπεδο της Καλαμάτας. Το επεισόδιο έγινε μετά το τέλος του αγώνα Καλαμάτα – Πάμισος, κοντά σε στέκι οπαδών της ομάδας της Καλαμάτας, στην οδό Καλλιπάτειρας.

ΑΝΕΛ: Η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης για την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα.

«Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί. Ο πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και την ελευθερία τους, με όλα τα μέσα που δίνει η Δημοκρατία» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας στη δήλωσή του πως «η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της».

ΚΚΕ: Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα», τονίζοντας πως «ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

Ποτάμι: Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση

«Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

«Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή