Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγωνία για «λουκέτα» μετά τον Ντάνιελ στην περιοχή

Μεγαλύτερο το πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν – Κάποιες δεν είχαν ούτε άδεια λειτουργίας και δεν αποζημιώνονται!

Η μετά – Ντάνιελ εποχή θα είναι μακρά στην περιοχή του νομού Τρικάλων. Ανάμεσα στους πληττόμενους και πολλές επιχειρήσεις που ακόμη και σήμερα παλεύουν να αποζημιωθούν και να εκκινήσουν ξανά τη λειτουργία τους.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ν. Τρικάλων Βαγγέλης Αγγελάκης, περιέγραψε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που αφορά κυρίως τους μικρομεσαίους. Επιχειρήσεις και βιοτεχνίες, με μηχανήματα ιδιαίτερα ακριβά που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν.

Αν λοιπόν οι μεγάλες βιομηχανίες κατάφεραν να λειτουργήσουν λόγω της πρόβλεψης μιας καταστροφικής κρίσης και οι μικρές επιχειρήσεις μπόρεσαν να κινηθούν με τα 2-4 χιλ. που έλαβαν ως προκαταβολή, οι μικρομεσαίοι παραμένουν μετέωροι αφού ούτε να αντικαταστήσουν μπορούν ακόμη τον εξοπλισμό τους αλλά και ούτε είχαν αντίστοιχη πρόβλεψη.

Συνεργεία, επιπλοβιοτεχνίες είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες με τα αρμόδια κλιμάκια να το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό αφού ήδη έχουν ολοκληρώσει τις αυτοψίες, θα πρέπει να δοθεί πολιτειακό βάρος ώστε να υπερπηδήσουν οι πληττόμενοι εμπόδια γραφειοκρατίας και παραλείψεων που σήμερα στοιχίζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Ένα ενδεικτικό πρόβλημα που προέκυψε είναι το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις δεν διέθεταν καν άδειες λειτουργίας. Κι αυτό δεν είναι πάντα υπαιτιότητα των ιδιοκτητών αλλά και της ίδιας της πολιτείας. Λάθος ενημέρωση, κενά στις διατάξεις και συνεχείς αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων ήρθαν κι έδεσαν με την κατάσταση. Αποτέλεσμα, να έχουν καταστραφεί επιχειρήσεις που μένουν ακόμη στον αέρα αν και πότε θα αποζημιωθούν.

.

.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή