Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγωνία για την 17χρονη μαθήτρια στην Κρήτη

Την πιο δύσκολη μάχη για την ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια από λύκειο της Αττικής που υπέστη ανακοπή, μετά από αλλεργικό σοκ.

Η μαθήτρια ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα και την Κυριακή, την ώρα που έτρωγε πρωινό σε ξενοδοχείο, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, κατανάλωσε βούτυρο.

Η 17χρονη παραμένει διασωληνωμένη και η κατάστασή της κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη από τους γιατρούς που έχουν καταφέρει να την σταθεροποιήσουν, όμως δεν μπορούν να εκτιμήσουν την εξέλιξή της, αν προηγουμένως δεν υποχωρήσει το εκτεταμένο οίδημα που παρουσιάζει στον εγκέφαλο.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή» ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, που ενημέρωσε και τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι έφτασαν από την Αθήνα στην Κρήτη το βράδυ της Κυριακής και ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις από τους γιατρούς, ελπίζοντας ότι το κορίτσι τους θα καταφέρει να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας της.

Έπαθε ανακοπή

Από την προανάκριση που διενεργεί το Α.Τ. Μαλεβιζίου προκύπτει ότι έφαγε βούτυρο, ενώ είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά. Παρότι έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, η αλλεργική αντίδραση ήταν οξεία και υπέστη ανακοπή.

Ο γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την βοηθήσουν, ωστόσο, η κοπέλα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο σε κατάσταση ανακοπής. Χρειάστηκαν προσπάθειες των γιατρών του ΤΕΠ για 10 λεπτά ώστε να την επαναφέρουν και να μεταφερθεί στη συνέχεια, διασωληνωμένη, στη ΜΕΘ.

«Δεν είχαμε ενημέρωση για την αλλεργία της»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Creta24, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που διέμενε η 17χρονη με τους συμμαθητές και τους καθηγητές-συνοδούς, το ξενοδοχείο δεν είχα καμία ενημέρωση για τα προϊόντα στα οποία είναι αλλεργική, ούτε από την ίδια ούτε από τους καθηγητές – συνοδούς της.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το παιδί ούτε από τους καθηγητές – συνοδούς και λυπούμαστε πάρα πολύ, έχουμε συγκλονιστεί.  Από ότι λένε τα παιδιά, έφαγε βούτυρο με ψωμί στον χώρο που πήραν πρωινό».

Λίγα λεπτά αφότου τελείωσε το πρωινό της η 17χρονη, στις 10:30, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, δύο μαθητές έτρεξαν πανικόβλητοι στην ρεσεψιόν λέγοντας ότι η φίλη τους λιποθύμησε. Περίπου ένα τέταρτο μετά, στις 10:45 σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ήρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και την μετέφερε διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπέστη ανακοπή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της Κυριακής η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την 17χρονη μαθήτρια, αναφέροντας ότι:

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή