Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγωνία για την 9χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ μέσα στο σχολείο

Ένα κέρασμα στην τάξη οδήγησε 9χρονο κοριτσάκι από το Βελεστίνο σε σοβαρό αλλεργικό σοκ και πλέον δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η 9χρονη βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. Μια συμμαθήτριά κέρασε γλυκά για τη γιορτή της αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

Για καλή τους τύχη, ο πατέρας της μικρής ήταν κοντά στο σχολείο κι όπως περιγράφει η γιαγιά της 9χρονης στο LIVE NEWS, λίγο αφότου ειδοποιήθηκε από τον διευθυντή, παρέλαβε τη μικρούλα.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Αχιλλοπούλειο στο Βόλο εκεί όπου όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στην 9χρονη επί 5 ώρες. Το κοριτσάκι έχασε σφυγμό με τη ζωή της να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η γιαγιά της 9χρονης, η μαθήτρια είχε ιστορικό αλλεργιών ωστόσο, το συγκεκριμένο γλυκό δεν της προκαλούσε προβλήματα σε μικρή ποσότητα.

«Μπακλαβαδάκι έτρωγε, δεν την πείραζε ποτέ αλλά τώρα το τελευταίο καιρό την πείραζε το μπακλαβαδάκι και δεν το έτρωγε όλο», αναφέρει.

Η κατάσταση υγείας του 9χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το επόμενο 48ωρο είναι το πλέον κρίσιμο.

Οι δάσκαλοι του κοριτσιού ήξεραν για την αλλεργία της και τη ρώτησαν μάλιστα αν μπορεί να φάει αυτό το γλυκό. Αυτή τους είπε ότι το έχει ξαναφάει και δεν είχε πρόβλημα.

Στον Βόλο, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων είχαν πέσει πάνω από το παιδί επί ώρες, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή. Η 9χρονη υπέστη 4 φορές ανακοπή καρδιάς, κάτι που είναι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο.

Ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνουν όχι μόνο οι γονείς της, αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και κάποιοι εκ των γιατρών του κοριτσιού.

LIVE NEWS

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή