Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγωνία για τους συμβασιούχους στη δημόσια υγεία

Οι παρατάσεις δεν καθησυχάζουν τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Δυτικής Θεσσαλίας

Σε αγωνία βρίσκονται οι συμβασιούχοι στις δομές δημόσιας υγείας μετά την επιμονή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για ολιγόμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις που προβλέπουν τη συνέχιση της εργασίας τους.

Στη Δυτική Θεσσαλία, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα Νοσοκομεία βρίσκονται υπο καθεστώς συμβάσεων χρόνου που ναι μεν λαμβάνουν παράταση, όμως αυτό δεν τους διασφαλίζει ότι θα συνεχίζουν να εργάζονται και έπειτα από αυτή.

Όπως αναφέρουν μέλη του συνδικαλιστικού χώρου στο Trikalanews.gr, η στάση του Υπουργείου δείχνει ότι στόχος είναι να μπούνε ακόμη περισσότεροι εργολάβοι στις υπηρεσίες υγείας.

Ο ίδιος ο υπουργός πάντως, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, ανέφερε τα εξής: «Παράταση εργασίας έως τις 30 Ιουνίου έχει δοθεί στους εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στην καθαριότητα των νοσοκομείων που οι συμβάσεις τους έχουν λήξει προκειμένου να έχουν μια ομαλή μετάβαση στη ζωή τους και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί, αλλά εγώ δεν θα τους πω ότι θα γίνουν μόνιμοι στο δημόσιο ή αορίστου χρόνου από το παράθυρο γιατί το απαγορεύει το Σύνταγμα και όποιος το κάνει διαπράττει ποινικό αδίκημα».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή