Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγωνία για Τρικαλινούς εργαζόμενους στον τουρισμό σε Ρόδο και Κέρκυρα

Τι δήλωσαν στο trikalanews.gr για όσα βιώνουν τις τελευταίες μέρες

Τα πύρινα μέτωπα από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο έχουν θέσει σε συναγερμό όλη τη χώρα ενώ από τη μία στιγμή στην άλλη, οι εργαζόμενοι στα δεκάδες ξενοδοχεία βρέθηκαν να βρίσκονται μπροστά στην απόλυτη καταστροφή τη στιγμή που βρέθηκαν στην άλλη άκρη της χώρας για να μπορέσουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους. Ανάμεσα σε χιλιάδες εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου και Τρικαλινοί, οι οποίοι βλέπουν τις φλόγες να κυκλώνουν τους χώρους εργασίας τους επί μέρες ενώ πολλοί εξ αυτών βρίσκονται χωρίς τα υπάρχοντά τους πλέον σε άλλα ξενοδοχεία που λειτουργούν ως δομές φιλοξενίας.

Μιλώντας με νεαρό Τρικαλινό που εργάζεται σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου που βρίσκεται εντός της πύρινης ζώνης, μας περιγράφει μια τραγική κατάσταση βιώνοντας ένα καλοκαίρι γεμάτο αγωνία για το αύριο. Όπως είπε στο trikalanews.gr ο Σ.Π., έτυχε την ημέρα που οι φλόγες άρχισαν να ζώνουν το ξενοδοχείο του να έχει ρεπό και να βρίσκεται στην Ρόδο. Οι συνάδελφοί του τον ειδοποίησαν για το επερχόμενο κακό και την απειλητική διάσταση που πήρε η φωτιά στην περιοχή. Αμέσως οι δρόμοι έκλεισαν και από τότε δεν μπορεί να επιστρέψει ούτε καν για να πάρει τα πράγματά του. Όπως μας είπε το ξενοδοχείο αν και δεν κάηκε παρά ελάχιστα, βρίσκεται συνεχώς υπό απειλή λόγω των αναζοπυρώσεων. Ο ίδιος, βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες με όσα είχε μαζί του την ημέρα της βόλτας του. Ευτυχώς, το ξενοδοχείο καλύπτει τη διαμονή σε άλλες εγκαταστάσεις μακριά από τον τόπο που φλέγεται ακατάπαυστα.

Για το κλίμα που επικρατεί είναι περιττή κάθε περιγραφή. Η απελπισία των ντόπιων αλλά και η αγωνία των επισκεπτών και χιλιάδων συναδέλφων του έχουν κορυφωθεί εν μέσω της σεζόν με την επόμενη μέρα ενός από τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας μας να προβλέπεται ακόμη πιο δραματική.

Αντίστοιχες περιπτώσεις βέβαια έρχονται και από άλλες τουριστικές περιοχές που ζούνε τον πύρινο εφιάλτη όπως η όμορφη Κέρκυρα όπου κι εκεί επιλέγουν αρκετοί συμπολίτες μας, νεαρά άτομα στην πλειονότητά τους, να εργαστούν κατά τους θερινούς μήνες.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή