Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή συναδέλφων εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών αλλά και εργαζομένων των Τρικάλων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και ενάντια στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων η ΕΛΜΕΤ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα σε συμμαχία με τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, μέσα από τους Συλλόγους μας, τα σωματεία, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος διεκδικώντας:

⦁ μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών. Πλήρη επίταξη – άνευ όρων – κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

⦁ Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων το αμέσως επόμενο διάστημα απαιτούμε : άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.

Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

⦁ Όχι στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ουσιαστική αναβάθμιση όλων των σχολείων με σύγχρονα σχολικά κτίρια και συγγράμματα, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των αναγκών.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …