Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Να σημάνουν αγωνιστικό συναγερμό!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, Εργαζομένων του Γ.Ν Τρικάλων

Σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια, οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, για παραπέρα επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11:00Π.Μ. ΕΙΣΟΔΟ Τ.Ε.Π. Γ.Ν.ΤΡ.

Μαζί με σωματεία Συνταξιούχων, εργαζομένων και Φορείς του Νομού μας

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ και επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων με αντιπροσωπείες της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ, Οι συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι, δηλαδή, θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αναγκών των ασθενών.

Συγκεκριμένα:

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, ο υπουργός, αντί για την ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων της επαρχίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η χρόνια υποβάθμιση τους, παρουσίασε ως λύση το κλείσιμο κάποιων νοσοκομείων της επαρχίας, ώστε δήθεν να μεταφερθεί η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.Αντί για προσλήψεις ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων στα εργαστηριακά τμήματα, πρόβαλε την επέκταση των ΣΔΙΤ με τη σύναψη συμβάσεων κεντρικά με ιδιωτικούς ομίλους, στις οποίες θα στέλνονται οι εξετάσεις από τα δημόσια νοσοκομεία.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός απέρριψε κάθε αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων(επικουρικών, με ΣΟΧ, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, «τριμηνιτών», ειδικευόμενων νοσηλευτών) σε αορίστου χρόνου και επέμεινε στην ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρείες.

Και στις δύο συναντήσεις, αντί για επείγουσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού για να λειτουργήσουν οι κλειστές αίθουσες χειρουργείων, επέμεινε στην εφαρμογή των απογευματινών ιδιωτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, μεταφέροντας, για άλλη μια φορά, το κόστος στις πλάτες των ασθενών είτε με άμεσες πληρωμές είτε με έμμεσες (μέσω ασφαλιστικών ταμείων).

Απέρριψε το αίτημα για μαζικές προσλήψεις εργαζομένων και προκλητικά προπαγάνδισε τις ήδη ανακοινωμένες ανεπαρκέστατες προσλήψεις, που ακόμη και όταν ολοκληρωθούν, δεν καλύπτουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η μεγάλη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία

Απέφυγε να απαντήσει στα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους και ένταξη στα ΒΑΕ.

Αυτό που βγήκε από την συνάντηση με τον υπ Υγείας ήταν ότι: Προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών και λοιπών κυβερνητικών στελεχών, είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Και σε αυτή την στρατηγική επιλογή, υπάρχει η συμφωνία όλων των κομμάτων της άρχουσας τάξης. Την ίδια πολιτική, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ.

  • Κερδισμένοι; Οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών και για τις λαϊκές οικογένειες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη» ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο τεράστιας κερδοφορίας!

Οι μαχόμενοι Υγειονομικοί , καλούμε όλους τους Υγειονομικούς, τους εργαζόμενους,  Συνταξιούχους, όλο το λαό, να δυναμώσουμετις  κοινές μας αγωνιστικές παρεμβάσεις, μαζί με  των Σωματεία των υγειονομικών με Εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια,

  • για το «νέο ΕΣΥ» που βασικό του χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (για την «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων»)
  • στα  κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε το ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε., στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί συμφώνησαν Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΕΛ. ΛΥΣΗ.

Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας Υγειονομικούς,  να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, στην Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 22 Φλεβάρη , μαζί με τα σωματεία των Συνταξιούχων, τους Εργαζόμενους και του Φορείς του Νομού μας και  κλιμακώνοντας τον αγώνα μας στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία 28 Φλεβάρη.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή