Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγοραστός: Όλοι έχουν δικαίωμα στις  ίσες ευκαιρίες στη ζωή

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μια παγκόσμια  υπενθύμιση ότι όλοι είμαστε  διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι μεταξύ ίσων.   Η ισότητα στις  ευκαιρίες είναι απελευθερωτικός παράγοντας γιατί  οδηγεί σε μια  πιο συνεκτική, αλληλέγγυα  και  ανοιχτή κοινωνία.  Μια κοινωνία που δικαιούμαστε και θέλουμε, με δικαιοσύνη,  αξιοπρέπεια, σεβασμό,  αποδοχή  και συμπερίληψη, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.  Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά,  όλοι μαζί όταν συνεργαζόμαστε  μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ένα με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Νοιαζόμαστε και το αποδεικνύουμε στην πράξη, χρηματοδοτώντας  διαχρονικά δομές και δράσεις που προσφέρουν ίσες ευκαιρίες  στη ζωή, στην εργασία, στην υγεία, στη γνώση. Έργα αγάπης και προσφοράς με ανθρώπινο αποτύπωμα, που μας πάνε όλους μαζί μπροστά. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να τι κάνεις. Με τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

-Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο DOWN στη Λάρισα,  Ειδικό Σχολείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  (ΕΕΕΕΚ),   Κέντρο ΧΑΡΑ Ι για άτομα με αυτισμό, Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ευπαθών ομάδων, επέκταση του Θεοδωρίδειου   Κέντρου Ορίζοντες για ανθρώπους με αναπηρία στην Καρδίτσα,   Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων,  εκσυγχρονισμός  εγκαταστάσεων του πρώην ΘΧΠ – Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα,  αίθουσες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και αισθητηριακής χαλάρωσης (snoezelen) για ΑμΕΑ σε όλες τις Δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αμπελώνα και Γιάννουλη.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξοπλίσει όλα τα Ειδικά Σχολεία με ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης  και χρηματοδοτεί την πρόσληψη ειδικού προσωπικού για την εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη και ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,

– ειδικός εκτυπωτής συστήματος γραφής τυφλών  Braille  για τις ανάγκες του Θεσσαλικού  Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών

– στηρίζει τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος για να μπορούν να στέλνουν δωρεάν, παιδιά με ειδικές ανάγκες σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς (πρόγραμμα voucher) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

-χρηματοδοτεί τη λειτουργία όλων των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας  ΚΔΗΦ ΑμεΑ  καλύπτοντας το μισθοδοτικό κόστος των εργαζομένων σε αυτά

– συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα inGOV για την  ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης των εκπτωτικών καρτών που χρησιμοποιούν 11.500  άτομα με αναπηρία στις καθημερινές μετακινήσεις τους με τις δημόσιες συγκοινωνίες, σε όλη τη Θεσσαλία.

-φιλοξενεί και υποστηρίζει ειδικές αθλητικές διοργανώσεις (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων,  προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ποδοσφαίρου κωφών, αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο κ.α.)

-επιχορηγεί    κάθε χρόνο τη λειτουργία Συλλόγων προστασίας παιδιών με αναπηρίες

-χρηματοδοτεί έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή