Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΓΡΟΤΕΣ: «Αν δεν δικαιωθούμε τώρα, δεν θα δικαιωθούμε ποτέ»

Ανυποχώρητοι κλείνουν σημεία των Εθνικών Οδών

Δεν πείθονται οι αγρότες απέναντι στα καλέσματα για διάλογο με ανοιχτούς δρόμους από πλευράς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη. Όπως διαμηνύουν σε κάθε τόνο «Αν δεν δικαιωθούμε τώρα, δεν θα δικαιωθούμε ποτέ».

Οι αγρότες στα μπλόκα προχωρούν σε ολιγόωρους, συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, ακόμα και εθνικών οδών όπως επίσης και τελωνείων.

Στον νομό Τρικάλων

Στα Τρίκαλα, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα Βασιλικής και Ζάρκου. Μάλιστα αναμένεται η αποψινή επίσκεψη στο μπλόκο του Ζάρκου του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην υπόλοιπη χώρα

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες στο 210ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης.

Στον Πλατύκαμπο καλούν σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 5 ενώ χθες οι αγρότες άναψαν φωτιές, αποφασισμένοι να μείνουν εκεί ως τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Σε ωριαίους αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα προχωρούν σήμερα σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού από 15:30-16:30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης, της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα, από 16:00 με 17:00, ενώ αποφασίστηκε και το κλείσιμο του τελωνείου Καστοριάς.

Σύσσωμοι οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Καρδίτσας και Φαρσάλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης, και με το βλέμμα στην Αθήνα για συλλαλητήριο με τρακτέρ. Την Παρασκευή, στις 6.30 διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή