Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγρότες – Θεσσαλία: Ο Θανάσης Λιούτας για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη

Τι λέει ο βουλευτής του νομού Τρικάλων για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων όσον αφορά τους αγρότες της περιοχής από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βουλευτής της ΝΔ του νομού Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, απέστειλε ενημερωτικό δελτίο λέγοντας ότι τα μέτρα, με λίγα λόγια, είναι η απόδειξη ότι “η κυβέρνηση έχει ως στόχο την ευημερία αγροτών και κτηνοτρόφων”.

Βέβαια, οι αγρότες παραμένουν στον δρόμο, με τις κινητοποιήσεις να αποκτούν όλο και πιο δυναμική μορφή σε όλη τη χώρα. Όσον αφορά την τοποθέτηση-ενημέρωση του κ. Λιούτα, λέει μεταξύ άλλων:

“Για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέδειξε ότι η ευημερία, η στήριξη και η ανάπτυξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, αποτελεί βασικό στόχο και μεγάλη ευθύνη της Κυβέρνησής μας. Ο ίδιος ανακοίνωσε αύξηση της πρώτης αρωγής για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους μας, έως 10.000 ευρώ. Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι, ανοίγει η σχετική πλατφόρμα για την πρόσθετη αρωγή για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας.

Την ίδια στιγμή έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση για τη χρηματοδότηση και των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων μας, όπως είναι οι εκτροφείς χοίρων και πουλερικών, για καλλιέργειες ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων, μανιταριών, καθώς και για άλλες καλλιέργειες, για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Επιπρόσθετα, με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024, ορίζεται ότι, για τα έτη 2024 και 2025, αναστέλλεται η είσπραξη των απλήρωτων οφειλών των πληγέντων από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχή αγροτικής χρήσης, που αφορούν καταναλώσεις μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου του 2023. Μάλιστα από 1ης Ιανουαρίου 2026, οι οφειλές αυτές δύναται να υπαχθούν σε ρύθμιση έως την 31η Δεκεμβρίου του 2030 με μηδενικό επιτόκιο για τους πληγέντες.”

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή