Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγροτική έκθεση AGRIlevante ….

Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην παρουσίαση που έκανε η Συνομοσπονδία Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανημάτων Ιταλίας «FEDER UNACOMA» στις 11/6/2019 στο καινούργιο ξενοδοχείο Elia Ermou (Ερμού 15, ΑΘΗΝΑ) για τις πολύ σημαντικές εκθέσεις EIMA και AGRILEVANTE στην Ιταλία.

Στην παρουσίαση είδαμε τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων κ Κώστα Σπανούλη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ» κ Αθανάσιο Κελμάγερ, την Γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» κα Μάγδα Κοντογάννη και πολλούς δημοσιογράφους και άλλους.

Ο κ Marco Acerbi, Διευθυντής της EIMA, ενημέρωσε ότι η προσεχής ΕΙΜΑ (Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων) θα γίνει στην Bolonia (Ιταλία) στις 11-15/11/2020, και η επόμενη AGRILEVANTE στο Bari (Ιταλία) 10-13/10/2019.

Η EIMA είναι προσανατολισμένη στα αγροτικά μηχανήματα, είναι η Τρίτη (3η) Αγροτική Έκθεση παγκοσμίως και πέρυσι είχε 1957 εκθέτες (από τους οποίους οι 670 από το εξωτερικό) και 375.000 επισκέπτες (από τους οποίους 51.121 επισκέπτες από το εξωτερικό, και 90 αποστολές από 80 κράτη).

Η AGRILEVANTE (Bari, 10-13/10/2019, www.agrilevante.eu) είναι προσανατολισμένη στην Μεσογειακή Γεωργία, και ειδικά για εφέτος δίνει προτεραιότητα στην ζωοτεχνία, με περισσότερα από 500 επιλεγμένα βοοειδή, άλογα, πρόβατα και κατσίκες, ενώ έχει και ειδικό τμήμα για ανθοκηπουρική. Στην τελευταία Agrilevante (2017) εξέθεσαν 328 εκθέτες σε 50.000 τμ και οι επισκέπτες ήταν 70.775 (από 30 χώρες). Με ενδιαφέρον ακούσαμε ότι το γραφικό Μπάρι έχει επιλεγεί από την Κίνα σαν είσοδος στην Ευρωπαϊκή αγορά, που δημιουργεί «δύσκολες» σκέψεις για την τύχη του εγχειρήματος της COSCO μέσω του Πειραιά … (ίσως οι διαδικασίες, η διαφθορά και η διαδρομή από τον Πειραιά να είναι δυσκολότερες για να προσεγγίσουν την «καρδιά» της ΕΕ, από ότι από το Μπάρι! …).

Μεσογειακή Γεωργία σημαίνει: αμπελουργία, κηπουρική, ελαιοπαραγωγή, παραγωγή δημητριακών και ζωοτεχνία, ενώ είδαμε να δίνουν σημασία και στην γεωργία ακριβείας.

Με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε και για την έκθεση ΕΙΜΑ Agrimach, η οποία διοργανώνεται από τους Ιταλούς κατασκευαστές στην ταχέως ανερχόμενη αγορά της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, 5-7 Δεκ 2019.

Λοιπόν οι ίδιοι οι Ιταλοί κατασκευαστές έχουν την δικιά τους έκθεση στην Bolonia (3η Παγκοσμίως), κάνουνε μια έκθεση για την Μεσογειακή Γεωργία στο Bari και πάνε και στις ανερχόμενες αγορές, όπως η Ινδία, με δικιά τους έκθεση και τεχνογνωσία (πουλήθηκαν πέρυσι 8.000 τρακτέρ στην Ινδία). Μπράβο στους κατασκευαστές και την συνομοσπονδία τους. Μόνο οι συλλογικές δομές, παρά την μεγάλη τους εσωτερική προσπάθεια, μπορούν να είναι συνεχώς και σταθερά ανερχόμενες.

Ο κ Κώστας Σπανούλης πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε σε μεγάλη παραγγελία αγροτικών μηχανημάτων των μελών της μετά την επίσκεψη στην ΕΙΜΑ με πολύ συμφέροντες όρους, κυρίως λόγω της μαζικής παραγγελίας, η οποία θα έχει πολύ σημαντικές συνέργειες για τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων.

Ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ, πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ» (Ανθέων 21, Προμπονά, Άνω Πατήσια, Αθήνα) εξέφρασε το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στα μηχανήματα ανθοκαλλιε΄ργειας και την γεωργία ακριβείας, κυρίως για τα θερμοκήπια, ενώ ενημέρωσε για την προετοιμαζόμενη «νέα εποχή» στην «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ» με το νέο σύστημα logistics. Το νέο μηχανογραφικό της Κεντρικής Αγοράς μπορεί να δώσει δυνατότητες αυτοματοποιημένων συναλλαγών, παραγγελιοληψίας, καλύτερης οργάνωσης εργασίας, ακόμα και μέχρι δυνατότητες δημοπράτησης, στο μέλλον. Η πρώτη παρουσίαση του συστήματος μηχανοργάνωσης θα γίνει στις 26 Ιουν 2019.

Η κα Μαγδαληνή (Μάγδα) Κοντογιάννη, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» (ΑΧΑΡΝΑΙ, Πλήθωνος Γεμιστού 14, Βουστάσιο Κοντογιάνη, Λαθέα) επισήμανε τις τεράστιες δυνατότητες του συνεργατισμού (στην Ελλάδα «συνεταιρισμού») και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία, που πλήττεται αδυσώπητα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτιστικά και στον τρόπο ζωής των κτηνοτρόφων.

Φέτος, στην Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει εκδήλωση, όπως και πέρυσι (με τις ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ με Συνεργασία), την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, στις 21.00, στην έδρα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (Μενίδι, Πλ. Γεμιστού 14) με εισηγήτρια της κα Μάγδα Κοντογιάννη και θέμα «Συνεργατισμός για αξιοπρεπή εργασία».

Στην πολύ πετυχημένη παρουσίαση της AGRILEVANTE είδαμε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αργιθέας κ Ανδρέα Στεργίου, την κα Ναταλία Αμολοχίτη (marketing manager-Europe της SHANDONG WUZHENG, του Κινέζικου επιχειρηματικού όμιλου και με γεωργικά μηχανήματα), τον κ Γιώργο Καραχρήστο, οργανωτή της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού Γαστρονομίας και Οίνου (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, 27-29/9/2019), τον καθ Αλέξανδρο Παπαχατζή (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και πολλούς άλλους.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής) μας είπε: «έχουμε πάει, με κτηνοτρόφους του Συλλόγου μας, σε Επισκέψεις Γνώσης στην Agrotica (Θεσσαλονίκη), στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη), στην AGROThessaly (Λάρισα), στην Sommet d Elevage (Γαλλία) κλπ. Θα ήταν ενδιαφέρον να οργανωθεί μια επίσκεψη ενημέρωσης και στην Agrilevante».
Περιμένουμε με αγωνία και την παρουσίαση της «δικιάς» μας έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων (Θεσσαλονίκη, 30/1-2/2/2020), η οποία στην τελευταία της διοργάνωση (2018) φιλοξένησε σε 60.000 τμ 1950 εκθέτες και δέχθηκε 143.754 επισκέπτες, όπου παρουσιάζονται ως υποστηρικτές η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων-ΕΚΑΓΕΜ και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων-ΣΕΑΜ. Τελείως διαφορετική «κρατίστικη» προσέγγιση.
 
Μιχαηλίδης Δημήτριος

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή