Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η αφηγήτρια Μαρία Κατσανούλη στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, στα γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων κάλεσε την κ. Μαρία  Κατσανούλη, αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών.

«Από το στόμα στο χαρτί»  είναι ένα βιβλίο με τσιγγάνικα παραμύθια  τα οποία εξέδωσε η «Βουλή των Ελλήνων» και παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία η κ. Κατσανούλη στους μαθητές/τριες της Α΄τάξης. Η χαρισματική αφηγήτρια   κατάφερε να ταξιδέψει και να παρασύρει με το λόγο της μικρούς και  μεγάλους. Μάγεψε  με τις αλλαγές της χροιάς της φωνής της,  τις χειρονομίες της και το γλυκό ήχο της καλίμπα. Βασιλιάδες, πριγκίπισσες, στοιχειά και μάγισσες χοροπηδούσαν στο χώρο προσπαθώντας να μας αφυπνίσουν και να μας δείξουν το δρόμο του «καλού».

Η εκδήλωση τελείωσε με τη βράβευση των μαθητών/τριών Ρομά που διάβασαν τα περισσότερα βιβλία. Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί την κ. Κατσανούλη για την αξέχαστη εμπειρία που πρόσφερε στους μαθητές/τριες καθώς και την κ. Παπαποστόλου Αθηνά, φιλόλογο του σχολείου  για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή