Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η «πλάγια» θέση Φίλη για την αμερικανική παρουσία στη ΔΕΘ

 Επιφυλακτικός φάνηκε ο κ. Φίλης όσον αφορά την αμερικανική πολιτική καθώς η Αμερική αποτέλεσε την τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Έκανε λόγο για προσκόλληση της Ελλάδας στην Αμερική εν μέσω και των συνεχών αλλαγών στους συσχετισμούς μεταξύ των κρατών όπως η Τουρκία και η Ρωσία.

   Συγκεκριμένα είπε ότι  «Δεν χρησιμοποιώ αυτή τη φράση ως  κάτι καθυστερημένο και αντιαμερικανικό, αλλά δυστυχώς στην περιοχή μας επιχειρούνται ανατάξεις γεωπολιτικές. Φτιάχνονται, δυστυχώς άξονες και προνομιακές συμμαχίες. Και η αλήθεια είναι πως ''δενόμαστε'' στο άρμα των Αμερικανών, θέλουμε δε θέλουμε».

   Επιπλέον, ανέφερε ότι παρ’ όλες τις αναταράξεις και τις πολιτικές που εφαρμόζει η Αμερική, ο χειρισμός της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είναι προσεκτικός και η σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτή που κρατά συμπαγή τη χώρα καθώς και ότι η απόφαση για το Σκοπιανό εμπίπτει τυχαία με τις επιδιώξεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Ειδικότερα είπε  «Έχουμε μια διοίκηση Τραμπ που ανοίγει ''πληγές'' και εμείς είμαστε στο επίκεντρο όλων αυτών, αλλά είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα μας. Παραμένουμε βέβαια στην ΕΕ. Μην βλέπουμε τις όποιες επενδύσεις με πολιτική αφέλεια. Πρέπει να ξέρουμε από ποιο έδαφος κάνουμε εξωτερική πολιτική. Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική πρέπει να διαφυλαχτεί από άποψη χειρισμού. Θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η λύση του Μακεδονικού, άσχετα με το ότι συμπίπτει με τα θέλω των αμερικανών».

   Τέλος ο κ. Φίλης επισήμανε πως μόνο μέσα από τις αλλαγές μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελπίζει σε νίκη παρά την τροχοπέδη της διεθνούς ανισορροπίας και του καταναγκαστικού πρωτογενούς πλεονάσματος που αποτελεί  σημαντικό βάρος. Με αργό και σταθερό ρυθμό πρέπει να γίνουν τα βήματα που αφορούν την άμβλυνση και μείωση του φαινομένου της υψηλής ανεργίας και όπως είπε ο ίδιος «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, τα εμπόδια είναι μπροστά μας και έχουν να κάνουν και με το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε δεσμευτεί και είναι καταναγκασμοί».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή