Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Αποφασιστική Στιγμή ή αλλιώς, τώρα που μεγαλώνουν οι νύχτες

Της Λέλας Κατεχάκη

Φθινοπωρινή Ισημερία, σήμερα! Η νύχτα από σήμερα και μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο – που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 22:22 – θα μεγαλώνει, μέχρι την στιγμή που  σιγά σιγά, σπυρί σπυρί – όπως λέει ο λαός μας – οι νύχτες θα αρχίσουν να μικραίνουν και οι μέρες να μεγαλώνουν. Και το Φως θα νικήσει το σκοτάδι. Και μετά θα έρθει η Εαρινή Ισημερία… και ο κύκλος θα συνεχιστεί. Αέναα, όπως δισεκατομμύρια  χρόνια συμβαίνει.
 
Κόκκος άμμου ο άνθρωπος μπροστά στην απεραντοσύνη του σύμπαντος και δυστυχώς πιστεύει ότι είναι κυρίαρχος.
 
Είναι όμως; Και τελικά, τι είναι κυριαρχία; Τι την ορίζει; Ποιος είναι κυρίαρχος και γιατί;
 
Ας πούμε μια ιστορία, μέρα που είναι σήμερα.

Στη ζούγκλα ξέσπασε πυρκαγιά. Όλα τα ζώα έτρεχαν να φύγουν. Ένα κολιμπρί (πολύ μικρό πουλί, το πιο μικρό πουλί στον κόσμο, που δεν ξεπερνά σε μήκος τα 5 εκατοστά) πετούσε στην πιο κοντινή λιμνούλα της ζούγκλας, έπαιρνε με το ράμφος του μια σταγόνα νερό και με το γρήγορο χτύπημα των φτερών του, πετούσε πάνω από τη φωτιά και έριχνε την σταγόνα.

 Το λιοντάρι, καθώς εγκατέλειπε την φλεγόμενη περιοχή, του φώναξε από μακριά: "Κολιμπρίιιιι, τι κάνειιςςςς εκείιιι! . Τρελάθηκεεεςςςς! Θα καείιιιιςςςςςς. Έλα μαζί μας!".

Εκείνο, γύρισε, κοίταξε την πορεία εγκατάλειψης των ζώων της ζούγκλας και αφού έριξε πάνω από τη φωτιά τη σταγόνα που είχε στο ράμφος του, φώναξε στο λιοντάρι: «Κάνω αυτό που μου αναλογεί» κι ευθύς, με γρήγορα χτυπήματα στα φτερά, κατευθύνθηκε προς την λιμνούλα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή