​Η διαχρονική γοητεία του Ληθαίου

Ο ποταμός Ληθαίος προσέδιδε πάντα μια ξεχωριστή γοητεία στην πόλη των Τρικάλων.

Από το ανάντι του ποταμού και λίγο πιο πάνω από την παλιά πρόχειρη ξύλινη γέφυρα της Γούρνας που διακρίνεται καθαρά, τα νερά του ποταμού κυλούν νωχελικά και επιτρέπουν τον έφιππο Τρικαλινό σε πρώτο πλάνο να δροσίσει τα ζώα του και κάποιους άλλους (δεξιά) να ρεμβάζουν στις όχθες του.

Σε πρώτο πλάνο επίσης διακρίνουμε την οκτάκρουνη βρύση της Γούρνας που είχε κατασκευαστεί από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ραδινό λίγα χρόνια μετά την Απελευθέρωση της πόλης. Το άνω κωνοειδές τμήμα της βρύσης καταστράφηκε στην πλημμύρα του 1907, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’20 η βρύση στέρεψε και ισοπεδώθηκε.

Δίπλα της πάντως διακρίνουμε ακόμη μια πρόχειρη ξύλινη κατασκευή που προφανώς εξυπηρετούσε την διέλευση των πεζών κατά τους θερινούς μήνες.

Στο βάθος δεξιά ξεχωρίζει ο μιναρές του τζαμιού του Μεχμέτ Αγά που βρίσκονταν όπου σήμερα η συμβολή των οδών Κωλέττη και Ζιάκα.

Η καρτ-ποστάλ που παραθέτουμε εκδόθηκε από την Ελληνική Ταχυδρομική Υπηρεσία στις αρχές του 20ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως αριθμημένο (Νο. 297) Στρατιωτικό Δελτάριο μερικά χρόνια αργότερα, στους πολέμους του 1912-13.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή