Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως υποδέχεται απότμημα του Ιερού λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου

Ο Αγιώτατος Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε απότμημα του Ιερού λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ρώμης, στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, 270ό διάδοχο του Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως

Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, δοξολογώντας το όνομα του Θεού, αναγγέλλει στο Χριστώνυμο πλήρωμα ότι η Αυτού Αγιότης ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος, στο πλαίσιο της επισκέψεως της επισήμου Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επ’ ευκαιρία της Θρονικής εορτής της Εκκλησίας της Ρώμης, κατά την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, είχε την πρωτοβουλία να προσφέρει προς την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, απότμημα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Πέτρου εντός περίτεχνης λειψανοθήκης.

Το απότμημα του Ιερού λειψάνου, που φυλάσσονταν στο Παπικό Παρεκκλήσιο, παραδόθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ, επι κεφαλής της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος και ο διάκονος Βοσπόριος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 

Η επίσημη υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Πέτρου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη Σύναξη των Αγίων δώδεκα Αποστόλων, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Κοινότητος Φερίκιοϊ, όπου κατά τη Θεία Λειτουργία θα χοροστατησει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης. Το λείψανο θα συνοδεύει τιμητικώς στη βασιλεύουσα εκ μέρους του Βατικανού ο Πανοσ. κ.Ανδρέας Παλμιέρι, Υπογραμματεύς του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών.

Να σημειωθεί ότι, χθες, Παρασκευή, η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή, σε ιδιαίτερη ακρόαση, από τον Πάπα Ρώμης, στον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού επέδωσε μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου μαζί με μία εικόνα της Παναγίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Εκκλησίες της Ρώμης και της Κωνσταντινουπόλεως έχουν καθιερώσει, ήδη από τη δεκαετία του ’60, επίσημες Αντιπροσωπείες τους να παρίστανται αμοιβαίως κατά τον εορτασμό των Θρονικών εορτών τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή