Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Φιλαρμονική εξοικειώθηκε στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και απολύτως χρήσιμη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της φιλαρμονικής για τα μέλη της από τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων σε συνεργασία με τους Εθελοντές Τρικάλων.

Πρόκειται για την  καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) κατά την οποία  αναφέρθηκε η σπουδαιότητα της αναγνώρισης καθώς και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συμπτωμάτων μιας καρδιακής ανακοπής με γνώμονα τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. 

Ακολούθησε πρακτική εφαρμογή στα όσα αναφέρθηκαν σε ειδικά προπλάσματα καθώς και η εξοικείωση με τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή. 

Στο δεύτερο μέρος της ενημέρωσης οι εκπαιδευτές έδειξαν στο κοινό τους χειρισμούς που πρέπει να εφαρμοστούν σε άτομο που δεν έχει τις αισθήσεις του αλλά αναπνέει, όπως επίσης και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί όταν σε έναν συνάνθρωπό μας φραγεί ο αεραγωγός του από ξένο σώμα.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε μετά από έγκριση του  Λάππα Μιχαήλ, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων, Εντεταλμένου συμβούλου Εθελοντισμού και Υγείας, σε συνεννόηση με την Πολύζου Ελένη, Ιατρό-Αναισθησιολόγο, Διευθύντρια Σεμιναρίων BLS/AED ERC, Συντονίστρια Τομέα Υγείας Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων.

Την ενημέρωση παρουσίασαν στους παραβρισκόμενους οι : Οικονόμου Λαμπρινή: Εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια BLS/AED ERC, Ευθυμίου Γεώργιος: Μοριακός Βιολόγος, Διδακτορικός φοιτητής Ιατρικής ΠΘ , εκπαιδευτής BLS/AED ERC, Λατσάρας Γεώργιος: Μουσικός, εκπαιδευτής BLS/AED ERC σε συνεργασία με τις φοιτήτριες της Σ.Ε.Φ.Α.Α Τρικάλων Ελένης Πανοπούλου και Θάνιας Παπαδημητρίου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή