Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Καρδίτσα στο κέντρο της Σχολικής Χορωδιακής Ζωής για 17 ημέρες!

Η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο της σχολικής μουσικής και χορωδιακής ζωής για δεκαεπτά ημέρες και βιώνει την αποθέωση της εξωστρεφούς δραστηριότητας του σύγχρονου σχολείου δια μέσου της σχολικής χορωδίας στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Πειθαρχημένες, σοβαρές και καταρτισμένες σχολικές χορωδίες εμφανίζονται καθημερινά στη 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στα πλαίσια του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη ότι το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία, αλλά είναι ζωντανός πυρήνας της κοινότητας, που συμμετέχει στα πολιτιστικά πεπραγμένα.

Στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του HOTEL KIERION χιλιάδες νεαροί μουσικοί και χορωδοί από μουσικά σύνολα της Ελλάδας και του Εξωτερικού χάρισαν στην Καρδίτσα μαγευτικές μουσικές βραδιές. Άρτια καταρτισμένα και πειθαρχημένα μουσικά σύνολα ενθουσιάζουν εδώ και μέρες το φιλόμουσο κοινό, που από όλες τις περιοχές της Ελλάδας έρχεται στην Καρδίτσα για να παρευρεθεί και να απολαύσει τις εκδηλώσεις. Γονείς, συγγενείς, φίλοι κατέκλυσαν καθημερινά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου που αποδείχτηκε μικρή για αυτή την τεράστια οργάνωση.

Συναντήσεις σαν και αυτή αποτελούν σημαντική τομή όχι μόνο για την εκπαίδευση στην χώρα μας, αλλά και για τον  πολιτισμό μας. Η εκδήλωση αυτή ξεπερνάει το πλαίσιο του σχολείου και γίνεται σε ευρύτερο πλαίσιο του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.Επιβεβαιώνεται, έτσι, στην πράξη ότι το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία,αλλά είναι ζωντανός πυρήνας της κοινότητας,που συμμετέχει στα πολιτιστικά πεπραγμένα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση όλων των συνόλων στην Καρδίτσα, τη σκυτάλη έχει πάρει το Μουζάκι. Η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, λοιπόν, από την Τρίτη 2 Απριλίουμεταφέρθηκε στο Μουζάκι, και συγκεκριμένα στο MOUZAKI PALACE HOTEL προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την  11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών παρουσιάζει για ακόμη μία φορά η κορυφαία προσωπικότητα του είδους Αλέξης Κωστάλας. Με τις εξαιρετικές οπτικές του παρεμβάσεις και τις καλλιτεχνικές του πινελιές, εκτός από το εκλεπτυσμένο λόγο του, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ης ΗΜΕΡΑΣ:

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 4/4/2019-ΩΡΑ 8:15 μ.μ.
στην Αίθουσα Συναυλιών του «MOUZAKI PALACE HOTEL»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1) Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Μαυρομάτη.
2) Χορωδία 7ου Γυμνασίου Καβάλας και Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Καραβίτη.
3) Χορωδία Μπαντίνας του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα.
4) Χορωδία 4ου και 2ου Γυμνασίου  Βέροιας, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Θεοχαρόπουλου.
5) Ορχήστρα JAZZ Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Νότη Λάππα.

Για την 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλος, ΕΡΤ Λάρισα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή