Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η λασπολογία κατά του Αγίου Φωτός και ο κίνδυνος απώλειας της αιώνιας Ζωής

«Τότε έφεραν στον Χριστό ένα δαιμονιζόμενο, που ήταν συγχρόνως τυφλός και κουφός. Και τον θεράπευσε, ώστε ο τυφλός και κουφός μιλούσε κι έβλεπε. Και εξεπλήσσετο ο λαός και έλεγαν, μήπως είναι ο αναμενόμενος απόγονος του Δαυΐδ, ο Μεσσίας ; Οι Φαρισαίοι, όταν άκουσαν τι έλεγε ο λαός, από φθόνο για να μειώσουν την εντύπωση του θαύματος, είπαν: Αυτός βγάζει τα δαιμόνια με την βοήθεια του Βεελζεβούλ, άρχοντα των δαιμόνων» (Ματθ.12,22-24).

Δαιμόνια έβγαζαν από τους ανθρώπους και μαθητές των Φαρισαίων. Αυτοί βέβαια, έλεγαν οι Φαρισαίοι, τα έβγαζαν με την βοήθεια του Θεού, ενώ ο Χριστός τα έβγαζε με την βοήθεια των  δαιμόνων! Δηλαδή οι δαίμονες κήρυξαν τον πόλεμο μεταξύ τους γιατί αποφάσισαν να διαλύσουν το βασίλειό τους.

Γιατί απορείτε με τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς των Φαρισαίων ; Απλώς αυτό που κάμνουν είναι να λένε το άσπρο – μαύρο και το καλό- κακό. Δηλαδή το μυαλό τους είναι τόσο σκοτισμένο που δεν θέλει να δει την αλήθεια. Αυτή ακριβώς είναι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος που δεν συγχωρείται ούτε στην παρούσα ζωή ούτε στην μέλλουσα. Και δεν συγχωρείται γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετανοήσουν και στον  Παράδεισο θα πάνε μόνο μετανοημένοι αμαρτωλοί.

Κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι για πάνω από 1000 χρόνια γίνεται στα Ιεροσόλυμα η τελετή του Αγίου Φωτός. Μπαίνει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων μέσα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και ενώ έχει ψαχθεί από την ισραηλινή αστυνομία και εκπροσώπους των άλλων δογμάτων και ο τάφος του Χριστού και ο Πατριάρχης για μέσο που μπορεί να ανάψει φωτιά, ανάβει θαυματουργικά η λαμπάδα του Πατριάρχη με το Άγιο Φως και το μεταδίδει και σ’ όλους τους πιστούς. Εμείς από την τηλεόραση που το παρακολουθούμε απ’ ευθείας, βλέπουμε μια πανδαισία φωτοχυσίας μέσα στον Ναό της Αναστάσεως.

Περιμένατε όλοι στην Ελλάδα να πιστέψουν ότι γίνεται θαύμα ; Οι Φαρισαίοι που μπροστά τους έκανε τόσα θαύματα ο Χριστός πίστεψαν ; Και αποφάνθηκαν ότι είναι «απάτη», «ψευδοθαύμα», «εκμετάλλευση», «ειδωλολατρία». Τα τελευταία χρόνια και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε αυτούς τους χαρακτηρισμούς (άρα καταλάβατε πόσο αληθινοί είναι οι χαρακτηρισμοί). Και κάπου έχουν μπερδέψει το αν είναι θαύμα, με το αν πρέπει να έρχεται στην Ελλάδα με τιμές και έξοδα του ελληνικού δημοσίου.

Ώστε λοιπόν κάθε χρόνο στα Ιεροσόλυμα γίνεται μια απάτη που ανεβάζει το μεγαλείο και την δόξα της Ορθοδοξίας απέναντι σε άθεους, Εβραίους, Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες, Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Βουδιστές, και το ανέχονται όλοι αυτοί ; Και δέχονται τα άλλα χριστιανικά δόγματα να παίρνουν το Άγιο Φως από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη που το βγάζει και με απάτη ! Μην ξεγελιέστε. Αν ήταν απάτη, ούτε οι λέξεις Άγιο Φως δεν θα υπήρχαν !

Καλά δεν βλέπουν ότι αυτό το Φως έχει κάτι διαφορετικό ; Δεν βλέπουν στα βίντεο ότι τα πρώτα λεπτά έχει γαλαζόλευκη απόχρωση και δεν καίει γένια, μαλλιά, μάγουλα, χέρια ; Γιατί δεν ανάβουν κι αυτοί δεσμίδες 33 κεριών και δεν δοκιμάζουν να δουν αν καίγονται τα μαλλιά, τα πρόσωπα, τα χέρια τους ; 

Πετάνε λοιπόν την λάσπη κατά του Αγίου Φωτός, έχει αναπτήρα ο Πατριάρχης, ήταν μέσα στον Τάφο αναμμένη η καντήλα, όπως και οι Φαρισαίοι που έλεγαν ότι με την δύναμη του άρχοντα των δαιμόνων βγάζει ο Χριστός τα δαιμόνια. Είναι δικαίωμά τους να πιστέψουν ή όχι στο θαύμα του Αγίου Φωτός, όπως και δικαίωμα των Φαρισαίων ήταν να πιστέψουν ή όχι στην θεραπεία του δαιμονισμένου.

Αυτή όμως η ενσυνείδητη παραποίηση της αλήθειας πετώντας λάσπη για να μειωθεί ή εντύπωση του θαύματος, συνιστά βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Και τελικά το μόνο που καταφέρνουν οι λασπολόγοι είναι να κινδυνεύουν να χάσουν την αιώνια Ζωή και να κερδίσουν τον αιώνιο Θάνατο ! 

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή