Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Περιβαλλοντική ομάδα «Βαρούσι» του 5ου Γυμνασίου επισκέφθηκε το ΚΠΕ Περτουλίου – Τρικκαίων

Τους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου υποδέχθηκε η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)  Περτουλίου – Τρικκαίων. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία, να γνωριστούν με τα μέλη της ομάδας,   να ξεναγηθούν στον χώρο του ΚΠΕ και τέλος να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του Κέντρου για το ιστορικό και κοινωνικό παρελθόν της πόλης μας μέσω του προγράμματος «Βαρούσι, η παραδοσιακή συνοικία κάτω από το κάστρο».

Το πρόγραμμα αυτό  διαπραγματεύεται τον παραδοσιακό οικισμό της πόλης μας, το «Βαρούσι», μέσα από τη διερεύνηση παραμέτρων σχετικών με την αρχιτεκτονική των κτιρίων, την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική ζωή και την εξέλιξή τους στο χρόνο. Η Παιδαγωγική ομάδα κατ’ αρχάς παρουσίασε στους μαθητές με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο όλες τις πληροφορίες που είχε συλλέξει για τον παραδοσιακό  οικισμό του Βαρουσίου και στη συνέχεια ακολούθησαν διάφορες  δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπως παρατήρηση, χρήση χάρτη, παιχνίδια προσανατολισμού και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις.

Οι στόχοι του προγράμματος επιτεύχθηκαν αφού οι μαθητές/τριες  ήρθαν σε επαφή με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πήραν  μαθήματα αρμονίας, μέτρου, και συνειδητοποίησαν τη σημασία της διατήρησης της παράδοσης. Επίσης είδαν  στην πράξη πώς αξιοποιούνται και ενσωματώνονται στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος στην αρχιτεκτονική των βαρουσιώτικων σπιτιών,  κατανόησαν  τις επιρροές της παραδοσιακής στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τελικά γνώρισαν έναν οικισμό ο οποίος διατηρεί την ταυτότητα του ελληνικού τοπίου και αντιστέκεται στην πολιτισμική αφομοίωση.

Το σχολείο ευχαριστεί πολύ τους υπεύθυνους του Κέντρου Περτουλίου – Τρικκαίων για την άρτια ενημέρωση που έκαναν στους μαθητές/τριές μας και τους βοήθησαν να αναπτύξουν στάσεις και συμπεριφορές που θα δημιουργούν προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Τέλος ευχαριστεί τους καθηγητές/τριες του σχολείου  κ. Μόσχοβο Αθανάσιο, Παρδάλη Βασίλειο και Λύτρα Αμαλία για την διοργάνωση αυτής της δράσης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή