Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα και η μαμά της

Ο αείμνηστος φιλόλογος Γεώργιος Τσιλιμίγκας,  εμπνευστής και δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού σχολείου στα Τρίκαλα, ο οποίος λάτρευε την εγγονή του Ιωάννα, αν ζούσε, θα ήταν σίγουρα πολύ υπερήφανος για εκείνη. 

Η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, καθηγήτρια μονωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, από τον Σεπτέμβριο του 2018, διπλωματούχος μονωδίας με πρώτο βραβείο και διάκριση και άριστα δέκα παμψηφεί, καθώς επίσης πτυχιούχος της Νομικής, είναι η μονάκριβη κόρη της  Εφέτης επί  τιμή, κ. Χάιδως Μπάρτζια και του πολιτικού μηχανικού, συνταξιούχου υπαλλήλου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων, κ. Χρήστου (Μέμου) Τσιλιμίγκα. 

«Ήταν ο παππούς της, ο Γεώργιος Τσιλιμίγκας, ο άνθρωπος που πίστεψε πρώτος ότι η Ιωάννα θα ακολουθήσει το δρόμο της μουσικής. Έλεγε με σιγουριά από τα 4 της χρόνια, όταν πρωτοπήγε στο Ωδείο, ότι η Ιωάννα ήταν μεν πολυτάλαντη, αλλά ήταν γεννημένη ειδικά για τη μουσική», δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr η μητέρα της,  πριν λίγες μέρες, μετά από την τελευταία συναυλία στην οποία συμμετείχε η κόρη της ως σοπράνο στην πόλη των Τρικάλων.

«Συγκινούμαι να βλέπω το παιδί μου να τραγουδά στα Τρίκαλα, την πόλη που μεγάλωσε, και η πόλη να γίνεται μέτοχος μιας προσπάθειας που καταβάλει για να λειτουργήσει στο χώρο της όπερας» συμπλήρωσε όταν την ρωτήσαμε πώς είναι να βλέπει το παιδί της να καταχειροκροτείται στην κατάμεστη αίθουσα Δημήτρης Καβράκος του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, κατά την διάρκεια της εορταστικής συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη. 

Πολύ απαιτητικός, δύσκολος και ανταγωνιστικός, ο χώρος του λυρικού τραγουδιού, σχολιάζουμε, συνομιλώντας με την κ. Χάιδω Μπάρτζια, με εκείνη σημειώνει: «Ναι, έτσι είναι, ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Όπως ο παππούς της, το ίδιο και ο σύζυγός  μου κι εγώ, έχουμε εμπιστοσύνη στο ταλέντο της Ιωάννας». 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έδωσε η ίδια η Ιωάννα Τσιλιμίγκα στο trikakanews.gr στο αμέσως επόμενο διάστημα, επίκεινται εμφανίσεις της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με οπερατικό ρεπερτόριο.

Παράλληλα με την σταδιοδρομία της, η νεαρή σοπράνο, θα συνεχίσει να διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο και να εμπνέει με την ζωντάνια και το ταλέντο της, τους 13 μαθητές της, αγόρια και κορίτσια, τρεις από τους οποίους, ακολουθούν το λυρικό τραγούδι.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή