Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Τέχνη εντός του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

Όταν ένα σχολείο, επενδύει στην αισθητική καλλιέργεια, σημαίνει, πρώτα απ΄όλα,  ότι αναγνωρίζει και δέχεται την δύναμη της Τέχνης. Και αυτή, είναι πράγματι, μια όχι και τόσο συνηθισμένη πρακτική.

Αρκεί, έστω και ένας καθηγητής, για να κάνει την διαφορά. 

Ο λόγος για το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων και τον καθηγητή καλλιτεχνικών κ. Στέργιο Στάμο. Ζωγράφος ο ίδιος, τα τελευταία πέντε χρόνια, ζωγραφίζει με τους μαθητές του, αντίγραφα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Έτσι στους διαδρόμους και στις αίθουσες του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, οι μαθητές «συνομιλούν» καθημερινά, με πίνακες του Ακριθάκη και του Μόραλη, του Πικάσο και του Βαν Γκονγκ, του Ματίς και του Μιρό. 

 «Το σκεπτικό ήταν να αντιγράψουμε έργα σημαντικών καλλιτεχνών, ώστε με το μέγεθός τους και τη χρωματική τους γκάμα, να αλλάξουν την ψυχρή ατμόσφαιρα των αιθουσών. Έτσι έγινε η παραμονή των μαθητών και των συναδέλφων πιο ευχάριστη και παράλληλα διδακτική για τη σύγχρονη τέχνη», επισημαίνει ο κ. Σ. Στάμος.

Ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Γιάννης Μιχάλης, είναι ικανοποιημένος με την καλλιτεχνική δράση που πραγματοποιείται στο σχολείο και σημειώνει ότι η βιβλιοθήκη, η καθαριότητα και η Τέχνη σε ένα σχολικό περιβάλλον, μετατρέπει την εκπαίδευση, σε Παιδεία. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή