Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«H τσάντα στο σχολείο»

   Σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας μας με όνομα «Η τσάντα στο σχολείο» που στόχο έχει όχι μόνο τη γνωστική  διαμόρφωσή των παιδιών αλλά και τη διεύρυνση της συναισθηματικής  ανάπτυξης και εξέλιξης τους και ακόμη την κατανόηση  που έχουν οι εργασίες στο σπίτι σε συνάρτηση με τον ελεύθερό τους  χρόνο.

 
Συγκεκριμένα, οι μαθητές υποχρεούνται δυο φορές το μήνα να αφήνουν στο σχολείο την τσάντα τους από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα.

   Με αυτό το εγχείρημα δίνεται έμφαση στην περαιτέρω ενασχόληση των παιδιών με πράγματα που τους αρέσει να κάνουν, με χόμπι ή αθλήματα ή να περνούν περισσότερες ώρες με την οικογένειά τους ή την ελεύθερη κατανομή του χρόνου τους όπως αυτά επιθυμούν.
 
   Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εξαλείψει  τους παράγοντες εκείνους που συσχετίζουν το υπερβολικό άγχος με την επικείμενη  μελέτη στο σχολείο. Έτσι, με αυτή την πράξη τους αποφορτίζονται ψυχολογικά τα παιδιά και τους είναι πιο εύκολο να κατανοήσουν τον ρόλο πέραν  της γνώσης  και  τον ρόλο του «παιχνιδιού» το οποίο εκλείπει στις μέρες μας από τη ζωή τους και που ως ενήλικες  που οραματιζόμαστε ένα μέλλον με τα παιδιά μας να χαμογελούν, είμαστε υποχρεωμένοι να τους το ξαναβάλουμε στη ζωή τους…
 
Και γιατί όχι και στη δική μας….???

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή