​Ημερίδα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καπνίσματος

Την ομάδα του κ.Γουργουλιάνη, καθηγητή πνευμονολογίας  του Ιατρικού Τμήματος, Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υποδέχτηκε το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019. Η κα Γώγου Ευδοξία, Ε.ΔΙ.Π του εργαστηρίου φυσιολογίας, η κα Σίστου Αλεξάνδρα, επιστημονική συνεργάτης της Πνευμονολογικής Κλινικής και η κα Κύργου Παρασκευή, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους και τους καθηγητές του σχολείου για την επιδημιολογία της κατανάλωσης προϊόντων καπνού, καθώς και τη σχέση κατανάλωσης των συγκεκριμένων προϊόντων και της εμφάνισης νοσογόνων καταστάσεων. 

«Στόχος της ομάδας είναι η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους που μπορούν να παρουσιαστούν στη ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος . Η δημιουργία κουλτούρας προστασίας και προαγωγής του αισθήματος ασφάλειας είναι πρωτεύων στόχος. Η κατανόηση των κινδύνων αλλά και η επιλογή ασφαλέστερου τρόπου ζωής, αποφεύγοντας επιλογές βλαπτικές, θα οδηγήσει στο να υιοθετήσει ο πολίτης ένα υγιεινό τρόπο ζωής» είπε η κα Γώγου κλείνοντας την ομιλία της για το κάπνισμα.

Για να κατανοήσουν οι εκπαιδευόμενοι τα πλεονεκτήματα που έχουν από την διακοπή του καπνίσματος, η ομάδα του κ.Γουργουλιάνη έκανε σπιρομέτρηση σε όλους τους εκπαιδευόμενους με το μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα αποτελέσματα της κάθε σπιρομέτρησης έδειξαν στους εκπαιδευόμενους πόσο υγιείς είναι οι πνεύμονές τους. Παράλληλα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την διάγνωση και παρακολούθηση πνευμονικών παθήσεων. Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή