Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ΗΠΑ: Επέκταση αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στην Ελλάδα

  Μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ διαφαίνεται η επιθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης για επέκταση των αεροπορικών και ναυτικών βάσεών της στην Ελλάδα με την ευρύτερη χρήση τους, καθώς οι ΗΠΑ έχουν οι στόχο να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω και της έντασης στις σχέσεις τους με την Τουρκία.

   Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί γεωπολιτικό πόλο έλξης για τις ΗΠΑ ενώ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

   Όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να είναι θετικοί στο ενδεχόμενο επέκτασης και ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ.

   Πάντως, τονίζεται το γεγονός ότι δεν τίθεται θέμα μονιμότητας των βάσεων ή εγκαθίδρυσης νέων βάσεων, απλά η επέκταση της χρήσης των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η εγκατάσταση περισσότερων στρατευμάτων σε προσωρινή βάση. 

   Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, «Η γεωγραφία της Ελλάδας και οι ευκαιρίες εδώ είναι αρκετά σημαντικές» “δείχνοντας” ουσιαστικά τη θέση της Ελλάδας στον χάρτη σε σχέση με τη Συρία και τη Βόρεια Αφρική. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή