Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​HΠΑ: Kατακλυσμός και νεκροί από τον τυφώνα Φλόρενς

   Κατακλυσμός και πρωτοφανούς έντασης άνεμοι σάρωσαν τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό των 12 νεκρών. Ο τυφώνας Φλόρενς πέρασε και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του με καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονα φαινόμενα καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων.

   Όπως αναφέρεται σε μερικές πόλεις το ύψος του νερού έφτανε πάνω από μισό μέτρο ενώ ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ έκανε λόγο για «ιστορικές ποσότητες νερού» και προειδοποίησε τους πολίτες που είχαν εκκενώσει να μην επιχειρήσουν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

   Το πρωί της Παρασκευής ο τυφώνας πέρασε από τη Βόρεια Καρολίνα με πανίσχυρους ανέμους έντασης 150 χιλιομέτρων/ώρα σταδιακά αμβλυνόμενους ενώ η βροχή παραμένει κατακλυσμιαία σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας.

   «Να ξέρετε ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει με ταχύτητα παντού, ακόμη και σε περιοχές που συνήθως δεν υποφέρουν από πλημμύρες» προειδοποίησε ο κυβερνήτης Κούπερ.

   Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο προέβλεψε και προειδοποίησε πως θα επέλθει αποκλιμάκωση της έντασης του φαινομένου έως και την σταδιακή εξασθένησή του. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υπερχείλισης ποταμών και ξαφνικών πλημμυρών κυρίως στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

   Τέλος, οι νεκροί στη Βόρεια Καρολίνα φτάνουν τους 10 ανάμεσά τους και μία μητέρα με το μωρό της που καταπλακώθηκαν από δέντρο μέσα στο σπίτι τους  ενώ υπήρξαν και άλλα 3 θύματα από πλημμύρες στους δρόμους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή