Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ειδήσεις

​Ιαπωνία: Πανικό σκόρπισε κατολίσθηση από ισχυρό σεισμό 6.7 ρίχτερ

   Ισχυρός σεισμός 6.7 ρίχτερ σημειώθηκε πλήττοντας το βόρειο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας όπου έγινε κατολίσθηση και καταπλάκωσε σπίτια τραυματίζοντας και παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους.

   Σύμφωνα με πληροφορίες  10 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

   Μέχρι στιγμή δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ενώ έχουν λάβει χώρα εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης και πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

   Σύμφωνα με την ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία δεν υπήρχε ενδεχόμενο τσουνάμι ενώ το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι το επίκεντρό του βρισκόταν περίπου 68 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαπόρο, της κυριότερης πόλης του νησιού Χοκάιντο.

   Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανέφερε ότι θα γίνει σύσταση κέντρου διοίκησης για την οργάνωση και συντονισμό των προσπαθειών διάσωσης και επιχειρήσεων βοηθείας. Ο Άμπε τόνισε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να σωθούν ζωές.

   Ένας πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στην Τομαριμούρα υπέστη διακοπή της ηλεκτροδότησης, αλλά λειτούργησαν οι γεννήτριες και οι ράβδοι καυσίμων στους αντιδραστήρες του ψύχονται με ασφάλεια, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό ανέφερε πως δεν υπάρξει καμιά ανωμαλία στον σταθμό και καμιά έκλυση ραδιενέργειας. Η λειτουργία του σταθμού είχε ανασταλεί λίγο καιρό μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα, το 2011.

    Επιπροσθέτως, ισχυροί μετασεισμοί επρόκειτο να σημειωθούν ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία καθώς παρατηρήθηκε ένας μετασεισμός 5.4 ρίχτερ ο οποίος ακολούθησε μετά τον κύριο σεισμό που αποτελεί ένδειξη για περεταίρω σεισμική δραστηριότητα.

   Η κυκλοφορία των υπερταχειών Σίνκανσεν ανακλήθηκε σε τμήματα της Χοκάιντο.

   Τέλος, ο σεισμός έπληξε τη Χοκάιντο ενώ ακόμη ο τυφώνας Τζέμπι σάρωνε την Ιαπωνία έχοντας πλέον αφήσει πίσω του 11 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, εκτεταμένες υλικές ζημιές, και το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο Κανσάι (Οσάκα, δυτικά), που προβλέπεται να παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή