Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αισιόδοξος για το Ευρωπαϊκό ο Κώστας Ζήκος

Είναι γεγονός πως η χώρα μας έχει δημιουργήσει μακρά παράδοση στους δρόμους ταχύτητας σε ανοιχτό και κλειστό στίβου. Είναι επίσης διαπιστωμένο πως τα τελευταία χρόνια στις διοργανώσεις του κλειστού στίβου λείπει ο αθλητής που θα καταφέρει να κάνει το …κάτι παραπάνω.

Ο Τρικαλινός Κώστας Ζήκος είναι ένας από τους τρεις εκπροσώπους της χώρας μας στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης στα 60 μέτρα. Πρόκειται για έναν νέο σπρίντερ που αρχίζει σταδιακά και δείχνει τις δυνατότητες του στην ταχύτητα. Ο αθλητής από τα Τρίκαλα θα ταξιδέψει στη Γλασκώβη με 6.62, που είναι η έκτη επίδοση ανάμεσα στους αθλητές που έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στην διοργάνωση.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να πραγματοποιήσω αξιοπρεπή παρουσία στη Γλασκώβη. Ο στόχος μου είναι να φτάσω στον τελικό, ξέρω πως δεν θα είναι κάτι εύκολο, ωστόσο είμαι σε θέση να το κυνηγήσω. Θεωρώ πως μπορώ να τρέξω ακόμη και κάτω από 6.60 επίδοση που σε μια τέτοια διοργάνωση σου δίνει μια καλή παρουσία», είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε: » Πολλά είναι αυτά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να βρεθώ σε καλή ημέρα στον πρωινό προκριματικό. Νομίζω πως μόλις περάσω αυτή τη διαδικασία θα αισθανθώ καλύτερα. Σίγουρα πάμε βήμα, βήμα, θεωρητικά η πιο δύσκολη κούρσα θα είναι ο ημιτελικός. Αν όλα πάνε όπως τα έχουμε προγραμματίσει και καταφέρω να φτάσω στον τελικό, τότε σίγουρα εκεί θα μπω δίχως άγχος, με πολύ κέφι και όρεξη να απολαύσω τη συμμετοχή μου».

Αναφορικά με το αν σκέφτεται το γεγονός ότι θα έχει δύο κούρσες σε λίγες ώρες είπε: «Έχω δουλέψει σε αυτό το κομμάτι και δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Αντίθετα σαν αθλητής ενεργοποιούμαι καλύτερα στην δεύτερη γρήγορη κούρσα».

Ο σπρίντερ του Βαγγέλη Κατσιάβα στην ΓΕΑ Τρικάλων αναφέρθηκε και στο επίπεδο του αγωνίσματος. «Υπάρχουν τρεις αθλητές που ξεχωρίζουν κι από εκεί και πέρα περίπου δέκα που είναι πολύ κοντά στις επιδόσεις. Νομίζω πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και στην κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο καθένας την ημέρα του αγώνα».

Η χώρα μας έχει κατακτήσει στα 60 μ. Ανδρών πέντε μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, ωστόσο από το 2000 και τα μετάλλια των Θεοδωρίδη και Παυλακάκη, κανένας σπρίντερ δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος στη διοργάνωση. Τελευταία ελληνική εκπροσώπηση στο αγώνισμα ήταν το 2015 με τον Μάκη Στεργιούλη, ο οποίος όπως δεν κατάφερε να καταταχθεί καθώς είχε άκυρη εκκίνηση. Ο Στεργιούλης, ο οποίος μετέχει και στη Γκασκώβη, είχε συμμετάσχει και στους αγώνες του 2005, όπου προκρίθηκε στον ημιτελικό, ωστόσο εκεί δεν έτρεξε λόγω τραυματισμού. Στη Γλασκώβη θα συμμετάσχει στα 60 μ. και ο Παναγιώτης Τριβυζάς με φετινό ρεκόρ 6.68, όσο και το ατομικό του ρεκόρ και προσδοκίες για μία καλή παρουσία.

Τα ελληνικά μετάλλια στα 60 μ. στην ιστορία της διοργάνωσης

1ος Άγγελος Παυλακάκης 1998 (Βαλένθια) 6.55
2ος Βασίλης Παπαγεωργίου 1976 (Μόναχο) 6.67
2ος Αλέξανδρος Τερζιάν 1994 (Παρίσι) 6.51
2ος Γιώργος Θεοδωρίδης 2000 (Γάνδη) 6.51
3ος Αγγελος Παυλακάκης 2000 (Γάνδη) 6.54

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή