Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας 5 μηνών στους πρώην εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ελάχιστο τακτικό επίδομα ανεργίας 5 μηνών για τους πρώην εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων.   Γίνεται στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη όσων επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, κατόπιν της δημοσίευσης του Ν. ΠΝΠ 13.08.2021/2021 με ΦΕΚ Α’ 143/13.08.2021.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά εξαιτίας των πυρκαγιών κατά το διάστημα 27 Ιουλίου-13 Αυγούστου, και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι δικαιούνται να λάβουν το ελάχιστο τακτικό επίδομα ανεργίας 5 μηνών (1.996,25 ευρώ + 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος + αναλογία δώρου Χριστουγέννων).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού με κωδικούς TaxisNET ή ΟΑΕΔ. Για όσους κάνουν εγγραφή από σήμερα και ύστερα, να επιλέξουν την κατηγορία «Διακοπή λειτουργίας, λόγω ανωτέρας βίας» ως την αιτία αναστολής της εργασιακής σχέσης στην πλατφόρμα: Έκδοση δελτίου ανεργίας – Gov.gr (www.gov.gr)

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πρώην εργαζόμενοι των πυρόπληκτων επιχειρήσεων πληρούν τις προϋποθέσεις για τακτική επιδότηση ανεργίας, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για επιδότηση ανεργίας διάρκειας 5-12 μηνών, σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΕΠΕ

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή