Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακάθεκτη συνεχίζει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Συνεχίζει τη δραστηριοποίηση της η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι ένα κίνημα πολιτών, που έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο τους ως πολίτες, ολιστικά, και λειτουργούν ως αυτουργοί, και όχι ως παθητικοί δέκτες σε όλα τα τεκταινόμενα που απασχολούν την κοινωνία, ή τουλάχιστον, όπου αισθάνονται ότι μπορούν να παρέμβουν θετικά…

Για το λόγο αυτό, οι δράσεις τους δεν είναι μονοθεματικές, αλλά πολυποίκιλες, εκτείνονται σε πολλούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής και διαρκώς ανανεώνονται και επεκτείνονται! Με μια τέτοια διαμορφωμένη αντίληψη, οι Ενεργοί Πολίτες δε θα μπορούσαν να απέχουν από δράσεις πολιτισμού, όχι απλά ως συνδιοργανωτές, αλλά και ως αυτόνομοι δημιουργοί πολιτιστικών δρώμενων!

Οι δράσεις αυτές μάλιστα, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, γιατί συνδυάζουν την πολιτιστική δημιουργία με την κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους είναι να στηρίξουν έμπρακτα πολίτες που έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.

Για το λόγο αυτό, εθελοντές των Εν.Πο.Λ. που λατρεύουν το θέατρο και θέλουν να εισέλθουν στην ουσία του και να δημιουργήσουν, προχώρησαν στη σύσταση μια ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας.

Στον μόλις ένα χρόνο της λειτουργίας της, έχει καταφέρει να παρουσιάσει ήδη 2 παραστάσεις με σκηνοθέτιδα την κα Θεοδώρα Κακάτσιου, τη «Σονάτα του Σεληνοφώτος» του Γιάννη Ρίτσου στο θέατρο ΟΥΗΛ, και αποσπάσματα από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στο θέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Ήταν δύο έργα, ομολογουμένως με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, που ανέβασαν τον πήχη των απαιτήσεων πολύ ψηλά, από τα πρώτα κιόλας βήματα της ομάδας! Η μεγάλη και ενθουσιώδης ανταπόκριση του κοινού όμως, δικαίωσε τις επιλογές και αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας, η οποία με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη να συνεχίζει να δημιουργεί, ενώ τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν αντί εισιτηρίου, ανακούφισαν τις οικογένειες που στηρίζει το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ.!

Στη φετινή σεζόν, μετά από πολλές αναγνώσεις θεατρικών έργων, η ομάδα αποφάσισε να ανεβάσει την κωμωδία του Νιλ Σάιμον "Οι ηλίθιοι".

Οι συναντήσεις για τις πρόβες γίνονται κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ. στη Λέσχη Πολιτισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού και κάθε Παρασκευή 6:30 – 9.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην θεατρική ομάδα των Εν.Πο.Λ., μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της δράσης κα Εύη Καλούδη στο τηλέφωνο 6974091819.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή