Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Καθήλωσε» το κοινό ο Μιχάλης Μπλέτσας

Προσφορά της «ΤΥΡΑΣ» στο Τρικαλινό κοινό μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.
 
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Τρικαλινών στην εκδήλωση που παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο «Αθανάσιος Τριγώνης» με θέμα την «Τεχνητή Νοημοσύνη» και κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του ΜΙΤ  Μιχάλη Μπλέτσα.

Τι πραγματικά σημαίνει ο όρος σήμερα, πώς φτάσαμε εδώ, ποιές είναι οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, αλλά και πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την πραγματικότητα από την όχι και τόσο επιστημονική φαντασία, μερικά από τα ζητήματα που υπήρξαν στην ομιλία του κ. Μπλέτσα που «καθήλωσε» το κοινό, μιλώντας για μια από τις βασικές συνιστώσες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, την τεχνητή νοημοσύνη, ένα σύγχρονο πεδίο της Πληροφορικής, οι εφαρμογές της οποίας θα επηρεάσουν στο μέλλον τις ζωές όλων μας.

Ο ερευνητής, που έλκει την καταγωγή του από το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων, καθώς ο παππούς του γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπελέτσι Τρικάλων- σημερινό Παλαιομονάστηρο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, και από τις αρχές του 1990 ζει στις ΗΠΑ όπου διευθύνει το εργαστήριο Πληροφορικής του ΜΙΤ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την γαλακτοβιομηχανία «ΤΥΡΑΣ» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, ενώ ολόκληρη η ομιλία του κ. Μπλέτσα θα είναι διαθέσιμη σε όλους, από το κανάλι της «ΤΥΡΑΣ» στο Yoytube.
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή